2013-12-29

Några pågående byggen


 Så här ser det ut vid gamla Folkets park just nu. Ungefär här låg entrén med den strutformade kiosken.  De flesta av träden i parken har fällts.
Här är entrén vid Kongresshallen som låg på höjden. Utomhusscenen ser man fortfarande där borta. Jag har för mig att nåpgon värmlänning köpte den men att det var problem med att flytta den. Kanske hoppas man fortfarande och därför har låtit bli att riva den?
200-miljonersprojektet Biostaden i parkeringshuset Lancaster har kommit så här långt.
 Och där på berget med en vidunderlig utsikt över Byfjorden och Uddevallabron pågår Hotell Bohusgårdens utbyggnad. Om jag minns rätt kommer hotellet när det är klart att förfoga över 500 bäddar.
 En riktig gräddhylla.
Nerifrån Strandpromenadens träbrygga ser det ut så här.
Och det tredje huset på Östberget går mot sin fullbordan. Här finns hem för några till står det på den stora vepan.  //

8 kommentarer:

 1. Ett skönhetsråd måste snart få ett stopp på den alltmer tilltagande förfulningen av Uddevalla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det blir lite vackrare sen när alla byggnadsställningar försvinner... :-)

   Radera
  2. Mycket vackra hus. Bion blir fantastisk. Sveriges största duk. Bra att det byggs i Ua trots alla gnällspikar.

   Radera
  3. I kommunhybrisens spår bygger nytt och större istället för att ägna sig åt kommunal kärnverksamhet som skola och omsorg. Sveriges största duk kan med fördel ersättas med ett fungerande sjukhus.

   Radera
  4. När blev kommunen byggherre ? Det enda kommunala i detta är att kommunen gett bygglov. Det ingår i kommunal kärnverksamhet.

   Radera
 2. Bra att de bygger men det hade inte skadat om arkitekterna sneglat lite mer på Jakriborg nere i Skåne. Är inte tiden för fyrkantiga betongklossar över nu?

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående! Vaaarför har inte husen fått mera färg? Det ser ut som man flyttat husen direkt från gamla österuropa, när man kommer körande på Västgötavägen. Deprimerande är ordet

  SvaraRadera
 4. Gamla Domus har fått konkurrans som fulaste huset i stan.

  SvaraRadera