2013-12-09

LIVESÄNDNINGAR FRÅN METROPOLITAN DIREKT TILL UDDEVALLA


Insänt av Folkets Hus:

Nu är avtalet tecknat och biljetterna släppta.
Det råder inga som helst tvivel om att premiären för LIVESÄNDNINGAR i Uddevalla går av stapeln 14 december.  Biljettförsäljningen är tillbaks i kommunal regi och det är numera Medborgarkontoret – Kungstorget  Uddevalla, 0522 69 60 30 som administrerar dessa.

Först ut är FALSTAFF:

Verdis lysande sista mästerverk Falstaff sätts upp för första gången på 50 år på Met, dirigerad av James Levine och i regi av Robert Carsen.

Ambrogio Maestri gör basso buffo-rollen som Sir John Falstaff, den stormiga figuren från Shakespeares Henrik IV och Muntra fruarna i Windsor. Angela Meade är Alice Ford, en av de många föremålen för Falstaffs uppvaktningar, och Stephanie Blyther är den skarptungade Mistress Quickly.

International Herald Tribune hyllar Carsens iscensättning, som först sattes upp på Royal Opera House i London: "En uppsättning full av iögonfallande uppfinningsrikedom".

Beräknad längd: 3 tim 20 min
I pausen säljs förtäring och med vårt helt nya serveringstillstånd är det möjligt att ta ett glas vin för den som så önskar.

Biljetter kostar 225 kr inkl serviceavgift
Kommande föreställningar: 
Rusalka - 8 februari kl 19:00 , Werther - 15 mars kl 18.00   La Bohème - 5 april kl 19.00,  Askungen - 10 maj kl 19.00  Samtliga från Metropolitan.


Någon oroade sig för dåligt ljud men vi har helt ny ljudanläggning och är certifierade enligt Metropolitans krav!
Förhoppningen är att detta slår så väl ut att vi redan till hösten 2014 visar sändningar även från Bolsjoj, Kungliga operan och
 National Theatre. Målet är också att sända konst, revy, konserter och andra evenemang.

Uddevalla är inte längre en vit fläck på livesändningskartan och det är verkligen tillfredställande men också väldigt väldigt spännande och pirrigt- Säger Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets Hus i Uddevalla.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar