2012-06-03

Segelbåten driver runt

Igår kväll låg båten inte längre kvar vid "sin" plats vid pontonbryggan på Gustafsberg. Kanske har någon kastat loss båtens förtöjningar så att den nu driver runt.  //

8 kommentarer:

 1. Otroligt att den fortfarande flyter. Vem öser allt regnvatten? Med dagens kuling från NV är den väl snart ute på djupare vatten och blir en fara för sjöfarare.

  Vem destruerar plastbåtar på ett bra sätt?

  SvaraRadera
 2. Kul med sommar och båtar i viken

  SvaraRadera
 3. Lätt att lösa för den som vill.....

  "Sjöfynd"
  Med sjöfynd avses övergivna skepp och båtar samt tillhörande redskap och gods, som hittats på botten eller flytande eller uppdrivet på strand. Den som bärgar sjöfynd är skyldig att rapportera detta till polisen, kustbevakningen eller tullen. Om vissa förutsättningar uppfylls kan den som rapporterat ett sjöfynd göra anspråk på godset, såvida dess rätta ägare inte anmält sig till polisen inom 90 dagar från det att fyndet kungjorts av Sjöfartsverket i Underrättelser för sjöfarande (Ufs).
  För ytterligare information om sjöfynd hänvisas till lagen om sjöfynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om man kan kalla den övergiven då ägaren är där dagligen och försöker se till båten. Tycker inte att lagtexten stämmer med situationen. Helt klart måste jag aktivera mig hårdare.

   Radera
 4. Ägaren mår nog inte så bra.Vi får inte stressa och anklaga honom för mycket utan istället borde vi hjälpa en medmänniska.

  SvaraRadera
 5. Detta är löjligt Gunnar släpp denna tråden eller ta upp båten och lägg den vid stranden utom synhåll. Du är bättre än detta!
  MVH Gustavsson

  SvaraRadera
 6. Förjäkligt att man inte tar ansvar för sin båt!Borde vara vite för sånhär misskötsel!!

  SvaraRadera
 7. Båten är ju en turistattraktion som nu satt Gustavsberg på kartan.
  (Vem minns inte betongbåten utanför Ljungskile.)

  SvaraRadera