2012-06-30

Det blir inga bostäder i Skeppsviken

Enligt dagens Bohusläningen säger Länsstyrelsen nej till Uddevalla kommuns planer på bostadsbebyggelse i Skeppsviken. Kommunalrådet Henrik Sundström (M) säger till tidningen: - Vi är besvikna, men inte så mycket att vi ger oss ännu.

Länsstyrelsen nej var väntat och skälen är framförallt att bostadsbebyggelse äventyrar hamnens verksamhet som är av riksintresse.

För vissa ledande kommunpolitiker och för den delen också tjänstemän är Skeppsviken ett prestigeprojekt och att man i besvikelsen över Länsstyrelsens beslut genast säger att man skall överklaga är inte förvånande. Det finns för övrigt gott om andra platser att bygga på. Kvarteret Sundberg, Folkets park m fl.  //

7 kommentarer:

 1. Överklaga??? Vi har "politiker" som tänker med röven, varför inte ha en ny folkomröstning så dom får reda på att dom är fullständigt intelligensbefriade, som för övrigt är den enda merit som behövs för att bli kommunalråd!! Och att tänka med röven förståss!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bertil på G2012-07-02 11:13

   Kära anonym! Att anonymt komma med ett sådant här påhopp/inlägg (som jag tycker Gunnar borde ta bort) är egentligen inte värt att kommentera men jag gör det ändå. Du borde vet om du gått i skolan att alla tänker med hjärnan, om än olika bra. Sen så vet jag att Henriks intelligens är en bit högre än snittet.
   Sen ska jag lära dig något som är bra i livet som jag lärde mig från en klok man som träffade en ny kultur men som också funkar i livets alla sammanhang. Döm inte någon innan du förstår hur han/hon tänker.

   Radera
  2. Anonym 16:04 namnger inte vilket/vilka kommunalråd som avses även om jag anar vem han (hon) menar. Därför har kommentaren fått ligga kvar. Kan förstås diskuteras om detta är förtal men min bedömning är att det allmänt gnäll och säger mer om den som skrivit kommentaren än om våra kommunalråd.

   Radera
 2. Gottfrid Wall2012-06-30 22:36

  Om man nu absolut vill bygga i detta område så kanske man borde ge något till både invånarna i staden och Länsstyrelsen. Ett riksintresse är svårt att argumentera mot men genom att prioritera hamnen på den norra sidan och låta staden tillsammans med strandpromenaden frodas på den södra borde man tillfredsställa de flesta.

  Erbjud Exxon Mobil lokaler på norra sidan.
  Förläng strandpromenaden med den nya kajpromenaden (från Exxon Mobil till Centrum längs med vattnet).

  Genom att Exxon Mobil flyttar får man en fin tomt ledig som lämpar sig för bostäder och en fin kajkrog. Med en attraktiv södra kaj ökar intresset för att lägga till med turistbåtar och Uddevalla kan stärka sin profil som en underbar turiststad.

  SvaraRadera
 3. Tror att det är extremt dyrt att flytta Exxon, annars ett vettigt förslag.
  J.A

  SvaraRadera
 4. Tillräckligt gammal för att inse att inget kan förbli för evigt2012-07-04 19:19

  Antar att väldigt få satt sig in i denna fråga.

  1. Alla överklaganden har lagts ner av Länstyrelsen. Dvs - de har inget emot att man bygger på Oljeberget.

  2. Man har dock gjort något som är väldigt ovanligt - man har i egen regi tagit in andra aspekter - ex. Riksintresset. Detta är mycket ovanligt och man kan ju fundera på VARFÖR detta kommer nu. En kontroll av ev. jäv i handläggningen vore nog på sin plats ... det är mao ngt som inte stämmer.

  Hur som helst - vi får väl se framtiden an. Det handlar faktiskt om 70 meter till konstgödslen i hamnen - inget annat.

  Att säga att ngr tänker med "röven" ....

  Ja - skrattar bäst den som skrattar sist.

  Alla instanser tar bara hänsyn till liggande förslag - det är fullt möjligt att överklaga högre - eller att lämna in andra lösningar.

  Till alla oroliga - det blir bostäder på Oljeberget - och det behöver Uddevalla.

  Festina Lente !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen det blir av dessa vackra hus!

   Radera