2012-06-16

SEFA Byggnads återuppbygger Lindebergska huset

PRESSMEDDELANDE

2012-06-15 13:49

Lindebergska huset i Uddevalla ansågs som en av fyra väl sammanhållna villor i nationalromantisk stil utmed Lagerbergsgatan i Uddevalla. Byggnaden blev upptagen i Uddevalla kulturmiljövårdsprogram 2002 men totalförstördes vid brand våren 2011. Då byggnaden anses ha ett kulturellt och historiskt värde är det bestämt sedan en tid återskapa denna vackra byggnad.
-Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att återskapa denna anrika byggnad. Vi beräknar att byggstart sker efter sommaren och ser fram emot ett färdigt projekt i mitten av maj 2013, säger Christer Larsson arbetschef för SEFA Byggnads i Trollhättan.

Beställare är Margretelunds Fastighets AB och entreprenadssumman är 12,450 miljoner kr.

3 kommentarer:

 1. Innebär detta att det alltså inte blir dem stackars privatpersonerna som förlorade sitt blivande hem som äger fastigheten längre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bodde inga privatpersoner i huset utan företaget Margretelunds Fastighets AB ägde det och huset var tänkt och är tänkt att användas som kontorslokaler för företag. Förlusten var förstå ändå betydande då Martin och Björn lade ner hela sin skäl i huset innan det brann.

   Radera
 2. Aha, jag trodde den renovering som gjordes var i syfte att delvis bo där samt att ha kontorsutrymme i viss del av huset.

  Där hade jag fel mao :) Tråkigt som *** att det gick som det gick.

  KUL att det byggs upp igen!

  SvaraRadera