2012-06-23

Uddevallabilder på Facebook

Om du inte har ett Facebookkonto kan jag rekommendera dig att skaffa det. Där finns två grupper med verklig Uddevallanostalgi. Den ena heter "Du vet att du är från Uddevalla om.....". Här är det fritt fram att komma med inlägg och många har gjort det. För närvarande närmar sig sig gruppen 10 000 deltagare. Många har laddat upp bilder och i många fall är de från privata album och bilder som jag inte sett tidigare.

Den andra gruppen, som egentligen bygger på den första, heter Uddevallabilder. Nu idag har jag lagt märke till nedanstående bild som Jocke Persson laddat upp. Diskussionen gäller var Cösters snickerifabrik låg. På ovanstående utsnitt från den ekonomiska kartan från 1937 ser man fabrikens läge söder om Skansberget. Den låg alltså väster om Tunnfabriken.

Ekonomiska kartan 1937 bygger på flygbilder där man helt enkelt har fyllt i vägar, järnvägar mm som är synliga från luften. Om man tittar noga så finns där en del saker som man inte har markerat utan man får gissa sig till vad det är.

2 kommentarer:

  1. det är kul med gammla bilder på uddevlla
    det är ju tur att det finns någon som har kvar

    SvaraRadera
  2. Finns lite dokumentation på denna länken:
    http://www9.vgregion.se/vastarvet/objekt.aspx?ID=BM_UMFA53077_6

    SvaraRadera