2011-10-08

Abonnerade SJ-bussar vid hamnstationen

De här fem abonnerade SJ-bussarna väntar på sina passagerare. Kanske kommer de med tåg eller rälsbuss på Lelångenbanan, eller med Bohuslänska kustens båtar?

När bilden är tagen är okänt, men industrispåret till Junohus trähusfabrik via Västerbron sýns i bildens högra kant, så då måste det vara efter 1939.

Någon kanske kan göra en precisare datering?  //

7 kommentarer:

 1. Härligt! Tänk vilket alternativ till massbilismen. / MAtts

  SvaraRadera
 2. Så där såg ju bussarna ut ända in i min barndom på 50-talet, blekgula i färgen. Alltså inte stadsbussarna utan de som gick på längre sträckor. Busstationen låg ju precis där,bussarna brukade stå i rad så där, så det kanske rent av bara är första bussen som är abonnerad. Jag minns stora skräcken när jag skulle börja resa själv till "landet" vid 8-10 årsåldern. Första hitta rätt u den där raden bland alla bussarna, ibland var det extrabussar med konstig skyltning. Och sen när man kom på hoppas att det inte var en sån med stoppknapp i taket! För dit nådde man ju inte. Då var det bara att hoppas att någon vuxen skulle av vid samma hållplats. En lättnad när det så småningom blev riktiga bestämda hållplatser!

  SvaraRadera
 3. Stela hjulaxlar förorsakade ett hiskligt oljud som hördes över nästan hela Uddevalla när järnvägsvagnar rullade över Västerbron på industrispåret till Junohus trähusfabrik.

  SvaraRadera
 4. Gissar på sommaren 48.

  SvaraRadera
 5. Volvo-bussarna främst och sist i busskön levererades nog omkring 1949/50, så jag gissar på tidigast sommaren 1950.

  Hälsn.
  Mats

  SvaraRadera
 6. Kommer ihåg dom bussarna väldigt väl. Vi åkte många gånger från Uddevalla till Orust i slutet av 40 och början av 50-talet. Du var det Nils Torge som körde bussen, far till Christer Torge som nu är en bra musiker. Har många minnen från dom resorna

  SvaraRadera
 7. Här kommer svaret: Bilden är tagen av Arne Andersson och har texten "Folkpensionär utflykt 20/7 1949".

  Hälsn.
  Mats

  SvaraRadera