2011-10-15

Det är mycket Percy Barnevik just nu

(DI Weekend 14 oktober)

Det är mycket Percy Barnevik. Idag är han på omslaget och fyra helsidor inne i DI Weekend som gått ut i en miljonupplaga. Han var intervjuad i Aktuellt ikväll och senare kunde vi lyssna till honom hos Skavlan och imorgon kommer han i Bohusläningen.

Skälet till uppmärksamheten är förstås att han nu kommer med sina memoarer Jag vill förändra världen.

I DI Weekend fäste jag mig vid hans bokintresse i form av två bibliotek. Ett i Gamla stan i Stockholm och det andra Uddevalla. Det senare består av fem (!) kilometer böcker från Västsverige.

Hans besök hos Skavlan var mycket underhållande och det var länge sedan Skavlan hade så många intressanta gäster som just ikväll. Förutom allt annat intressant som togs upp i samtalet med Barnevik noterade jag särskilt att han sa att han lärde sig i det militära (I 17) att sova stående.

I Bohusläningen kommer vi för övrigt att kunna läsa två av kapitlen ur den kommande boken.  //

4 kommentarer:

 1. Jag kan fortfarande sova överallt, oavsett underlag, närsomhelst. Sista spaningsplutonen..i17.

  SvaraRadera
 2. Underligt att kommentarer är så undfallande, detta är vår störste son av Uddevalla genom tiderna för oss levande idag. Donerade 10 milj. till vårt Bohusläns Museum, vilken stad som helst hade varit veldigt stolta över en innbyggare som han, har han skitit på Eder näsa eller jag förstår inget. Fler kommentarer måste följa, denna tystnad är spöklik. Stå upp Uddevallabor du med Gunnar. Han är värd mer än glömska, för allt annat som tas upp till ytan. väntar med förundran varför inget anordnas, ex gästabud Gustafsberg eller liknande. Gustav Birgerson

  SvaraRadera
 3. Vi borde hylla vår stora Uddevallason.
  Svenska jantementaliteten och avundsjukan sätter stopp. Bjud in Barnevik och fira honom på torget och Gudstafsberg med ett stort gästabud.

  SvaraRadera
 4. Rädsla rädsla, för denne af Uddevallabor ingen i våra partitillhörigheter Folkkommunhögste sänder ett enda finger till vår store vän att haka på. Han liksom alla andra har en födelseort. har aldrig sett att han hatar Uddevalla västgötavägen. Kan finnas saker jag inte vet, varit borta länge, Kan någon hjälpa till så jag förstår bättre så detta blir bra,, kom igen. G. Birgerson

  SvaraRadera