2011-10-11

ABF Fotoklubbs Uddevallaalmanacka 2012 har kommit

Nu är den här. ABF Fotoklubbs almanacka 2012 som dessutom fyller 25 år. Som vanligt har fotoklubben hittat många intressanta bilder.

Omslagsbilden är från fotoklubbens arkiv och är tagen hösten 1966. Guldsmeden Harald Linder hade sin affär i kvarteret Thorild där nuvarande affärshuset Gallionen finns. Till vänster om Linders låg Konditori Princess. En gång i tiden hette det Konditori och Restaurang Skeppet. Huset i högra delen av bakgrunden är EPA.

Almanackan finns bl a att köpa på Bohusläns museum. Fotoklubbens hemsida är http://www.abffotoklubb.se/ och e-post abf.fotoklubb@comhem.se . Tel 0522-308 76.  //

4 kommentarer:

 1. Hej

  Fick först inte ihop det med väderstrecken men så kom jag ihåg att det var en biograf omedelbart till höger om guldsmeden. Var det Grand den hette (och så fanns Aveny utanför bilden till höger - eller var det tvärtom) ? Man kan skymta den.
  Det är alltså korsningen Hamngatan - Kungsgatan och bilen/folkan kör österut på Kungsgatan

  MVH
  Per N

  SvaraRadera
 2. Kungsgatan korsar aldrig hamngatan, däremot är det Kungsgatan - norra Drottninggatan, bilen åker österut på Kungsgatan som du säger och bilden är tagen i riktning mot norra kyrkogården. I EPA-huset ligger numera "hemmakväll" i hörnet som man skymtar.

  Om jag nu inte misstolkat? :).

  / Christian

  SvaraRadera
 3. Usch vad jag skäms....
  Funderade på om jag skulle skriva ut "norra" och måste då ha varit i Göteborg i mina tankar - där finns ju Hamngator i alla väderstreck.

  Per N

  SvaraRadera
 4. ...folkan kör österut, eftersom bilden är tagen före högertrafikomläggningen. Bredvid Grand syns en rivningstomt, där låg konsums lokaler / peterH

  SvaraRadera