2011-10-12

Simone Olofsson ny föreståndare för Folkets hus

Nu är det klart. Simone Olofsson blir ny föreståndare för Folkets hus efter Lars Kalin som går i pension. Simone tillträder officiellt den 1 november men hon har varit igång i Folkets hus hela året redan.

Simone är engagerad i många frågor och vi som har nöjet att vara hennes vänner på Facebook undrar ibland: - Hur hinner människan med allt?

Se bara på listan med hennes uppdrag:
 • Ledamot (S) i Kommunfullmäktige
 • Ledamot i Kultur o Fritidsnämnden
 • Ledamot i Patientnämnden
 • Ledamot i bolagsstyrelsen Regionteater Väst
 • Ersättare i styrelsen för Uddevalla Energi
 • Ordförande i Uddevalla Riksteaterförening
 • Ledamot i valberedningen för Gustafsbergs vänner
 • Aktiv i Uddevalla Naturskyddsförening, där hon även sköter hemsidan.
 • Driver bloggen Fritt ur hjärtat med bl a fokus på Uddevalla, miljö och natur.
När Uddevallabloggen träffade henne idag höll hon på att återställa A-salen efter den soppteaterföreställning som spelades där vid lunchtid. Simone har förstås medverkat till att dessa föreställningar som tidigare spelades vid Regionteater Väst nu flyttat till Folkets hus. Dagens föreställning var förresten utsåld långt i förväg och det är också ytterligare tre föreställningar.

Hur känns det nu att börja det här jobbet?

- Lite overkligt men samtidigt helt fantastiskt. Jag både bävar inför uppgiften och vill samtidigt jättemycket. Jag känner ett stort ansvar och har stora förväntningar på mig från dem som känner mig i andra sammanhang. Jag har ju samma förutsättningar som min företrädare så några mirakel kan jag inte åstadkomma men kanske en del nya infallsvinklar på verksamheten, som det här med "soppan".

Vad kommer att hända nu med Folkets hus?

- Det skall ske exakt det som sker redan, men jag hoppas att fler skall få upp ögonen för detta fantastiska hus och på hur otroligt mycket vi gör. Jag har en vision om att vi skall bli ett föreningshotell där föreningar kan hyra in sig för en billig penning. Det finns ju företagshotell, då kan det väl finnas föreningshotell?

Och så vill jag utveckla kulturbiten då främst i A-salen. Hela huset är förresten fullt med konst så jag funderar på om vi inte skall ordna en konstvandring för att kunna se all konsten. Jag vill att folk skall få veta vad mycket fantastiskt och vackert det finns i huset.

Samtidigt som jag arbetar för ett nytt kulturhus vill jag också lyfta fram det här husets värde. Jag tror på spinoffeffekter.

Vi har en omfattande konferensdel redan och personalen är väl inkörd på den biten, så där har jag en hel del att lära. Själv är jag ju mer evenemangsarrangören.

Uddevallabloggen gratulerar Simone till det nya jobbet och Folkets hus till att ha fått Simone som föreståndare. Det blir kanon!!   //

3 kommentarer:

 1. Lycka till Simone, med såväl förvaltande som visioner och idéer.

  Vänligen

  Johan [Uddevallare i exil]

  SvaraRadera
 2. TACK, jag brinner av iver att sätta igång.

  SvaraRadera