2010-01-01

Flygande farkoster eller himlafenomen?


(Klicka på bilden så ser du tydligare)
Precis vid tolvslaget i natt brakade det loss med fyrverkerier över Uddevalla. Men efter en stund fick vi syn på fyra ljussken som förflyttade sig horisontellt över himlen högt över alla fyrverkerier.
De tycktes ha samma fart som helikoptrar eller långsamtgående flygplan. Vi såg dem säkert i sju - åtta minuter och de rörde sig stadigt "åt höger", dvs i nordlig eller nodvästlig rikting. Var det någon mer som såg detta eller kan ge en förklaring? //

6 kommentarer:

 1. Vi hade 5 st som svävade över oss här i Stockholm också och är tydligen någon ny form av effekter hämtade från Tailand. Inte vet jag, men de var vackra att se vandra som morgonstjärnor över himlen. Gott nytt år på er alla!

  SvaraRadera
 2. Hej
  Troligtvis UFO-Ballonger
  Plastpåse ballonger drivna med paraffin flyger i 8-10min.
  kolla ufo.se för mer info

  God Fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Vi hade här i Herrestad också. Tyvärr vet jag inte vad det heter men precis som kommentaren ovan säger, så är det hämtat från Thailand. Ett slags lykta/liten luftballong;-) Som svävar. Fanns att köpa på Plantagen när jag köpte fyrverkerier.

  SvaraRadera
 4. Säkert var det UFOn!!
  /Mandrake

  SvaraRadera
 5. Där jag är född brukar man få se hela himlen fylld av nödraketer men det verkar ju som lyktan är svaret i detta fall.
  Färgblind som man är så är det svårt för mig att avgöra.

  SvaraRadera
 6. rolf ohlson2010-01-01 15:12

  Jag såg först en och trodde ett tag att det var en helikopter som skulle till sjukhuset mitt i nyårsnatten. Ljuset försvann emellertid. En stund senare såg jag ytterligare tre stycken och undrade givetvis vad det var för flygande saker.
  Nu förstår jag. Har aldrig sett sådant tidigare.
  God fortsättning på det nya året till Gunnar, Uddevallabloggen
  och bloggläsare.

  SvaraRadera