2008-09-03

Överföringsledningen närmar sig Hästepallarna


I kväll var det aktiviteter ute på Byfjordens vatten. Det är den beryktade överföringsledningen som nu närmar sig Hästepallarna. Två båtar höll på att dra i ledningen. Tidigare har röda bojar placerats ut där ledningen skall läggas ned.

Vi minns att det blev backning på den ursprungliga dragningen av ledningen och nu skall den i stället korsa Strandpromenaden vid Bodele för att gå rätt upp för berget.

Där skall den även korsa landsvägen och via parkeringen vidare upp mot Bohusgården.

På parkeringen har man nu fällt ganska många stora ekar. Jag antar det är för att man där skall spränga ned en pumpstation. Man har ju sagt att det inte skall synas särskilt mycket av den då den är klar.

Kartan här visar hur ledningen skall dras. Pumpstationer skall det också bli vid småbåtshamnen vid Rödön samt i anslutning till Bodelebäckens mynning. Båda platserna på Gustafsbergsstiftelsens mark.
För övrigt fick jag i dag en fråga från boende på Lindesnäs om det fanns några planer på att kunna ansluta husen där till överföringsledningen. Några sådana planer har jag inte hört talas om, men man kan ju tycka att det vore en god idé då ju ledningen går förbi genom området.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar