2008-09-19

Kropps - Sävehof 28 - 38I dag var det en historisk handbollspremiär i Uddevalla. Kropps damer spelade sin allra första match i handbollens elitserie. Och de mötte hårdast tänkbara motstånd i svenska mästarna Sävehof.

Kropps hängde med ganska bra inledningsvis och ledde faktiskt matchen med som mest två mål men Sävehofs rutin och spelskicklighet tog ut sin rätt och i halvtid stod det 11 - 19 till gästerna.

Det var ändå bitvis en bra match som hemmalaget spelade. Med lite mindre missar hade man kunnat komma lite närmare i målprotokollet. Jenny Alm och Lina Karlsson var som vanligt bra. Särskilt tyckar jag om Lina Karlssons friska anfallslusta. Hon har en fantastisk förmåga att plöja sig fram genom motståndarna försvarslinje. Helt orädd!

Jag hade gärna sett att man hade nått Elin Enhörning med fler passningar men det var ju Sveriges bästa handbollslag (ursäkta Skövde!) man mötte så hon hade det inte så lätt inne på linjen.

Bäst i Kropps var annars målvakten Anna Baldesjö, som tog ett antal "otagbara" skott.

På vägen hem mötte jag åskådare till matchen på Rimnersvallen där Oddevold mötte Jonsered. Resultat 1 - 1 . //

2 kommentarer:

  1. Det är tyvärr fel att Sävehof är svenska mästare, Skövde besegrade dem ju oväntat i finalen i våras. Men vilken stämning i hallen idag...833 pers var lite bättre än vad självaste svenska mästarna Skövde hade i sin hemmapremiär.
    Nu får vi hoppas Uddevallapubliken fortsätter stötta tjejerna!

    SvaraRadera
  2. Javisst sjutton var det Skövde som vann SM. Det borde jag ju kommit ihåg. Och jag hoppas precis som du att publiken fortsätter att komma. Det var ju ett himla liv på klacken hela matchen trots stort underläge.

    SvaraRadera