2008-09-22

Stiftelsen Bohusläns museums styrelse sa nej till ny organisation för Västarvet

Vid sitt möte i dag sa Stiftelsen Bohusläns museums styrelse efter votering nej till det organisationsförslag som utarbetats av Västra Götalandsregionen (se tidigare inlägg) och som skall upp till beslut på fredag den 26 september i Västarvets styrelse.

Johan Wiktorsson och Inger Gillberg Carlsson, Uddevalla kommun, Jan Sjöberg och Verna Rydén, Bohusläns hembygdsförbund samt Stig Andersson och Maria B Lennartsson, Västra Götalandsregionen, röstade nej till förslaget.

Röstade för förslaget gjorde Perallan Orrbeck (ordf), Jörgen Hellman och Inga Göransson, Västra Götalandsregionen.

Perallan Orrbeck, som är ordförande för Stiftelsen Bohusläns museum, Stiftelsen Västergötlands museum och Västarvets styrelse reserverade sig mot styrelsens beslut.

Ett så tydligt ställningstagande mot det nya förslaget hade jag inte väntat mig. Vilket intryck Västarvets styrelse tar av detta återstår dock att se, men det skulle förvåna mig om man går vidare med det förslag som Stiftelsen Bohusläns museums styrelse motsätter sig.

De facto gäller således det gamla avtalet mellan Stiftelsen Bohusläns museum och Västra Götalandsregionen. I avtalet står det bl a att Bohusläns museum skall ha en egen chef som också skall leda verksamheten. Så var det inte tänkt i det förslag till ny organisation som skall upp på Västarvets styrelse på fredag. //

1 kommentar:

  1. Bra, då kanske Bohusläns Museum får ligga kvar i Uddevalla och inte flyttas enligt regionalt balanskrav till Vänersborg eller Trollhättan (som inte har ett motsvarande fint museum)

    SvaraRadera