2018-12-18

"Tre i en" - fotoutställning till minne av David Scherman

Foto Staffan Eliasson

Idag var det vernissage på Galleri Vitt brus - Uddevalla Stadsbibliotek - för fotoutställningen "Tre i en" med David Scherman.

David Scherman var en omtyckt fotograf som gick bort i oktober 2017 endast 33 år gammal. Nu lever minnet av hans varma person och alla ögonblick han fångade med kameran vidare. Davids föräldrar Inga och Jan har gjort utställningen tillsammans med Galleri Vitt brus som kallas ”Tre i en - 
Naturen, festivaler och en droppe av David".

David Scherman växte upp i Uddevalla där han också arbetade som fotograf. Med en otrolig talang för att fånga ögonblick jobbade David som fotojournalist på bland annat Bohusläningen, Rockfoto och Stampen. Han fotograferade på många festivaler, fångade naturens vackra skapelser och skapade djupa personporträtt.

David utbildade sig till fotograf på Mittuniversitetet och gjorde flera fotoresor. En av resorna gick till Chile då han porträtterade landet tillsammans med en poet som skrev dikter till hans fotografier. Denna resa mynnade ut i en utställning 2008.

David Scherman jobbade som Uddevalla Solid Sounds egen fotograf och var med från början då den allra första festivalen hölls på Studio 32:s bakgård 2012. I juni 2016 gjordes en utställning med en blandning av fotografier från festivalens fyra år.


Davids bilder är verkligen fantastiska.

Pappa Jan Andersson som gjort utställningen tillsammans med fru Inga.
Vem är hon? Pappa Jan vet inte men sa till mig att dyker hon upp på utställningen så skall hon få bilden.

Utställningen pågår till den 2 februari.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar