2018-12-12

Omvald av kommunfullmäktige - tre år till på Gustafsberg

Vid kvällens kommunfullmäktige blev jag, fyllda 73 år och efter 11 år på jobbet, omvald för tre nya år som förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen. Hur tänkte jag här? Vid min ålder?

Nåväl, det är några byggnader kvar som jag gärna vill vara med om att renovera. Närmast på tur står Gustafsbergs badrestaurang. Det blir till våren. Och så klart, det handlar inte bara om byggnadsvård även om det ligger mig varmt om hjärtat.

Det är ett väldigt varierande jobb. Stiftelsens viktigaste uppgift är "att främja ungdomars utbildning och fostran". Det gör vi genom att dela ut stipendier. Vi har 15 stipendiater som fr o m 2019-01-01 får dela på 300 000 kr/år.

Vidare driver vi hotell och vandrarhem i egen regi. Vi har 331 hektar skog som vi brukar enligt vår skogsbruksplan. Vi har en skogsförvaltare som hjälper oss med detta. Vi har 59 privata hus på vår mark och ägarna är således arrendatorer. Vi arrenderat ut stora markområden till Uddevalla kommun vid landbadetområdet, badplatserna och småbåtshamnarna vid Gustafsberg och Rödön.Vi har 10 åretruntlägenheter, 7 sommarlägenheter, Vi hyr ut badrestaurangen, Snäckan, ladan och kontorslokaler i det stora Skolhuset. Så nog finns det att göra.

Efter dagens kommunfullmäktige består Gustafsbergsstiftelsens direktion för 2019 av:

Lennart Björk (S)
Inger Persson (S)
Zeidi Ström (M)
Anita Linder (MP)
Roger Johansson (L)
Torsten Torstensson (C) omvald på tre år
Stefan Eliasson (SD) nyvald på tre år
Gunnar Klasson (-) omvald på tre år
Jan-Gunnar Lindgren (utsedd av länsstyrelsen)
Marika Delvret (utsedd av länsstyrelsen)  //

2 kommentarer:

  1. Grattis! Vilket roligt jobb!

    SvaraRadera
  2. Varför sitter det en massa politiker i "direktionen"/styrelsen?
    De har oftast ingen som helst kunskap om att driva en sådan fastighetsförvaltning.

    Borde vara åtminstone ett par proffs i styrelsen.

    SvaraRadera