2017-08-01

Rivningen av det första Bodelehuset närmar sig

Nu närmar sig alltså rivningen av det första Bodelehuset, det s.k. Mattssonska huset. Rivningsentreprenören är utsedd och har hägnat in byggnaden.
Huset har sedan en tid ingen hyresgäst då denne tröttnade på allt bråk och flyttade.  //

15 kommentarer:

 1. Ett flertal gånger under familjen Mattsons tid har jag besökt huset. Det var så fint och välskött både inne och ute. Det hade kunnat få fortsätta att vara så men i stället ser Uddevalla till att det får förfalla och sen blir det rivning. Husen på Bodele var från olika tidsperioder och var kulturhistoriskt intressant. Man började med att riva Lilla Bodde - det gamla båtsmanstorpet - och nu stå nästa hus på tur. Det blir fortsättning också. Tänk så sorgligt och onödigt.
  Inger Zetterberg Nilsson

  SvaraRadera
 2. Ja vad är det för fel på ledningen i Uddevalla Kommun. Prioterar fel saker. Ta itu med centrum istället som förfaller. Såå tråkigt!

  SvaraRadera
 3. Förjävligt att detta bara får hända trots att majoriteten av befolkningen vill ha husen kvar.

  SvaraRadera
 4. Både tjänstemän och politiker som står bakom detta beslut kan dra dit pepparn växer. FY SKÄMS

  SvaraRadera
 5. Maktmissbruk så det skriker om det! Hur får det lov att göra precis tvärtemot vad folket vill?? Nä, bort med de styrande.
  En besviken och förbannad Camilla

  SvaraRadera
 6. Ja det blir väl härligt för Ingmar Samuelsson och Ewy Gahnström att sitta på bryggan och fiska krabbor medans folket sörjer vårt kulturarv. Inte att förglömma att Gunilla Magnusson (miljöpartist??) har svansat med i detta beslut.

  SvaraRadera
 7. Nej, nej det måste finnas någon räddning för huset. Kan någon klok människa komma på något?

  SvaraRadera
 8. Sida upp och sida ner med information om detta naturreservat och hur hela detta ärende har misskötts, bevis på kontraktsbrott, felaktiga besiktningar, har presenterats för politiken, protester och argument som skulle kunna fälla en hel regering och utlysa nyval gör att man faktiskt kan svära över dessa totalt känslokalla, föraktfulla inkompetenta personer som sitter vid makten! Skäms på er, socialdemokrater, vänsterpartister och inte minst miljöpartiet som svikit hela Uddevalla kommuns befolkning och tar er friheten att riva sönder något som borde vara en stolthet för Uddevalla att visa upp och som nu blir en rishög som skämmer ut oss!
  TV bolaget CNN rankade Bohuskusten som det sjunde vackraste vildmarksområdet i världen: ett levande kulturlandskap med folk och fä en kulturell blandning som skall bevaras. Att bygga i biologiskt estetiskt känsliga vattenlägen är katastrofalt för naturen.
  Skall Bohuskusten förlora sin "själ"?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte alliansen väcka misstroendeförklaring eller får/kan politiker bära sig åt precis hur som helst när det inte är på regeringsnivå?
   Bort med de styrande

   Radera
 9. Ni röda politiker som inte har bättre vett, dra ner era röda toppluvor över ansiktet så vi slipper se er! Och ni miljöpartister som valde att sitta kvar vid köttgrytorna och svek era ideal,kan göra detsamma! Ni är inte värdiga att ha hand om Uddevalla kommuns ve och väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker stadens politiker i istället för att ägna sig åt att riva hus som detta i samlad trupp skulle ta sig en tur med Sunningen från Gustafsberg in mot stadens centrum. Under turen kan de begrunda vilket intryck man får av staden idag, och vilken pärla det skulle kunna vara. Men, att förändra i det större kräver litet mer. Men såklart, för en kommun som tar 20-30 år på sig att bestämma var det "nya" badhuset skall byggas är det lite väl mycket begärt. Istället springer man igenom i i sammanhanget en oviktig fråga - mot en uppenbar folkvilja.

  SvaraRadera
 12. Hur i all fridens namn kan detta få ske?? Vilka är det som bestämt att det skall rivas?

  SvaraRadera
 13. Hoppas verkligen att dessa "tokar" kommer till sans, och ägnar sig åt annat som verkligen behöver åtgärdas i vår stad.

  SvaraRadera