2017-08-06

Sjöscouterna Vikingarna från Vedbaek

Insänt av Bengt-Arne Runnerström

Sjöscouterna Vikingarna från Vedbaeck, norr om Köpenhamn "invaderade" Gustafsbergsbryggan häromdagen. De frågade om de fick tälta här. Jag sa nej, men uppe hos oss har vi gräsmatta för ert tält. De bar upp utrustningen.
Inte ett knyst från 8 sjöscouter på hela natten. Kl.09 bar de ner all utrustningen igen. Inte en smula kvar. En av deras trevliga ledare kom upp och kollade efteråt.Sedan lagade de havregrynsgröt på bryggan. (Åts utan mjölk eller sylt). De stuvade ner allt i sina små båtar. Busade lite med ledarna i den större segelbåten som låg som följebåt på utsidan.

Sedan satte de segel. Tog in ett rev på tips från mig. (10 m/sek). Så stack de iväg. Fem i den ena båten och tre i den andra. Ålder : 9-14 år, pojkar och flickor. Inga duvungar de där, när det gäller segling, tänkte jag. (En båt hade en stor sjörövarflagg i masttoppen).

Av dessa ungdomar blir det goda skärgårdsmänniskor! Jag önskade dem välkomna tillbaka!

De trailar båtarna från Köpenhamn till Göteborg eller som i år till Stenungsund. Så seglar de två veckor i Bohusläns skärgård. Från Gustafsbergsbryggan skulle de nu till Myggenäs. De hade varit upp till Lysekil i år. Jag tipsade dem om att traila båtarna till Lysekil nästa år och segla hela den vackra norra delen av Bohuslän upp till Koster. //

4 kommentarer:

 1. salt drenge og piger det der!

  SvaraRadera
 2. Man blir glad när man läser detta här!!!!
  Det kanske finns hopp!

  SvaraRadera
 3. Tack för din vänlighet mot alla Gunnar.

  SvaraRadera
 4. Fina ungdomar! Så än finns det hopp. Spännande äventyr.

  SvaraRadera