2017-08-17

Första Bodelehuset på väg att rivasEfter ett par dagars förberedelser var det idag dags för grävskopan att sätta käftarna i det Mattssonska huset på Bodele.  //

30 kommentarer:

 1. Fy för dessa politiker som skiter i att underhålla något i stan, sen är det bara att riva. Hur mycket har dom inte förstört i den här stan. Detta skall inte glömmas var säker

  SvaraRadera
 2. Fullständigt vansinnigt, det finns inte ord till detta agerande.

  SvaraRadera
 3. Såg & Betong skulle tackat nej till arbetet så hade sossar, miljö och vänsterpartister själva fått kavla upp ärmarna för att få husen rivna...usch vilka fommar

  SvaraRadera
 4. Nej, nej dom som beslutat detta skall bort för all evighet. Kulturhistoria som bara skövlas bort.

  SvaraRadera
 5. Att förstöra denna idyll då måste det fattas en och annan skruv.

  SvaraRadera
 6. Det är helt Befängt att det får till så här i denna brutala stad av politiker

  SvaraRadera
 7. Det som väl är det mest tragikomiska i denna soppa är att om jag fattat det rätt att huset vi ser i förgrunden får stå kvar eftersom tomten är avstyckad. Så kommunens argumentation om områdets framtid är bara ett spel för galleriet.

  Men varifrån kommer ursprungliga initiativet att husen skall bort - efter att ha följt debatten verkar det från början varit mer tjm som ligger bakom än politiker.

  Per N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det troligtvis. Kanske också dom som misskött. Men andra får klä skott...

   Radera
 8. Undrar vad som hand hänt om inget bolag ville gå med på att riva då hade de ju fått stå kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade alltid funnits någon firma som hade gjort jobbet, kanske ingen med lokal anknytning, men någon hade dock gjort det, tyvärr

   Radera
 9. Varför river man det finaste i Uddevalla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är som baken...

   Radera
 10. Inget kan någonsin försvara detta brutala övergrepp som vänsterpartiet så hett stridit för! Argument som lyst igenom var att ALLA skulle ha tillgång till just dessa platser där husen ligger! Dom kan ägna sig åt sina Prideparader och nyanlända för vi vanliga personer som vill bevara det som finns kvar av vår kultur har ingen plats kvar snart om dom får fortsätta bestämma i vår stad! Socialdemokraterna är bara ute efter att visa sin makt och har en ledare i spetsen med ett tunnelseende som " inte har märkt av några protester i samband med rivningen" Miljöpartiet är bara sorgliga och vågar inte stå upp för sina värderingar totalt svikit sina väljare !

  SvaraRadera
 11. Fruktansvärt... Både tjänstemän och de politiker som står bakom denna raseringen skulle bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad vi kan göra är att inte låta detta falla i glömska.Det är ju snart val.Det behövs också en grundlig
   sanering vad det gäller okompetenta tjänstemän som har satt igång hela karusellen.

   Radera
 12. Leve Ingemar S. som aktivt kämpar för att montera ner vår kulturhistoria! Ytterligare en fullpoängare. Han kanske bara inte borde ta härska genom att söndra så bokstavligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingmar S. och de andra styrande gör Uddevalla till något som liknar en BANANREPUBLIK.Stor skam att sådant får hända.
   Radera
 13. Uddevalla kommun borde koras till Sveriges sämsta fastighetsägare.

  SvaraRadera
 14. Blir så ledsen. Dit brukar vi gå för rekreation. Så lugnt o skönt att promenera därute. Kulturhistoria! Borde ägna sig åt centrum som förfaller o är så skräpigt o smutsigt så man vill snart inte gå där. Sorgligt alltihop!
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här gäller inte kultur eller mänsklighet här är det frågan om PRESTIGE.

   Radera
 15. Sorgligt att våra skattepengar används till detta onödiga. Finns ju annat som är mycket viktigare för oss Uddevallabor. Rusta upp stan! Kolla bara hur kajerna ser ut i hamen. Skräpigt o klottrat överallt i stan. Ser ju inte unbjudande ut. Ser inte våra förtroendebalda detta med samma ögon som oss andra. Känner inte igen min stad längre. Tråkigt!

  SvaraRadera
 16. Dom kunde ha rivit blåkulla istället.

  SvaraRadera
  Svar  1. rivningshysterins politiker och tjänstemän får vara snälla att visa skattebetalarna vad summa sumarium av detta vansinne har kostat.


   Radera
 17. Jag tycker det här är skamligt.Varför inte renovera dessa fina gamla hus istället för att riva? Det är såna här beslut som leder till politikerförakt. Riva tycks var det enda Uddevalla kommun kan åstadkomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man blir både ledsen och förbannad på dessa politiker som inte lyssnar på folkets vilja utan kör sitt eget RACE

   Radera
 18. Uddevalla kommun har inga förvaltare utan bara förstörare/raserare. Dags att rekrytera kunnig personal.

  SvaraRadera
 19. Artikel i BHN 2017-08-19 Står det följande: Uddevalla kommun köpte marken av Harald af Cristernins stiftelse 1984. Då ansågs området ha ett stort kulturellt värde. Tråkigt att värdet fick ett sådant här slut. Att vi har politiker och kommunanställda som inte har vetskap om hur man bevarar det gamla och genuina är helt obegripligt. Hela området är ju så speciellt så hur kan man bara förstöra?

  SvaraRadera
 20. Avundsjukan är en hemsk och fruktansvärd sjukdom. Den bara förstör och saknar fullständigt sans och vett.

  SvaraRadera
 21. Har varitbute och kollat i rivningsmassorna och det finns inte en enda bräda som är rutten! Allt byggt utav kärnfriskt material så det argumentet håller inte! Skulle vilja se S V och Mp där ute nu! Men det är helt tyst från deras sida ,,, kanske har dom insett nu vad dom har ställt till med?!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får man gå in där?

   Radera