2017-08-19

VM-motocrossens första dag

 Traditionsenligt besökte jag idag VM-Motocrossen på Glimmingen. Ja, det gäller att hålla liv i traditionen. Jag har gått på motocross sedan tävlingarna gick på Kurveröd - Kasen och sedan på Kuröds snäckskalsbankar. Och givetvis följde jag med till Glimmingen då BMK flyttade dit.
Dagens besök hadlade mes om att insupa miljö och kolla upp om det skett förändringar sedan förra VM-deltävlingen 2015. Och jo det hade det. Ett och annat hopp har tillkommit och såklart utvecklas anläggningen hela tiden.
 Och märkligt nog är det alltid ett skruvande på motorcyklarna. Den här cykeln föreföll ha en loppa på stiftet men till slut fick man ge upp och helt enkelt byta cykel. Det är nummerskylten som här skruvas bort för att flyttas över till reservcykeln.
 Banvakterna har sammanträde. Numera kallas man för MARSHALL.

 Ekipagen blir större och större och depån behöver därför utvidgas.

Tävlingarna sänd i televisionen. Vad jag kan se sänds huvudklassen MXGP direkt i Eurosport 2 i morgon runt kl 17.00. Huvudklassen leds av flerfaldige världsmästaren italienaren Antonio Cairoli, som vunnit på Glimmingen många gånger. Men han var inte snabbast idag på tidsträningen. Bara femma. Totaltvåan Jeffrey Herlings, Nederländerna, var snabbast idag.

I MX2 skall vi hålla ett särskilt öga på nummer 161, Alvin Östlund, Sverige. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar