2016-01-26

Strömavbrott på samma ställe som för ett år sedan


Idag drabbades vi av ett strömavbrott kl 09.42. Genast började det strömma in sms från SOS-Alarm om tekniskt fel på våra brandlarm (7 st). Inbrottslarmet i Skolhuset som har en batteribackup började ringa öronbedövande och ytterdörren låste sig. Och förstås hela datanätverket i huset slogs ut.

På Uddevalla Energis Facebooksida kunde jag läsa att 900 kunder söder om staden hade drabbats av störningar och att man var ute och sökte efter felet. Det skulle visa sig att det var kortslutning i en markledning på exakt samma plats som den 7 februari i fjol då 5 500 elkunder till en början blev utan el.
Vid 11.30-tiden anlände Highway Service med två reservkraftverk. Det ena lastades av i närheten av Snäckan.
Det andra, något större, baxades ner för backen till i närheten av Landbadets maskinrum.

Vid 13-tiden hade kraftverken kopplats in på nätet och ytterligare ett kraftverk hämtades för att säkerställa driften. Det står nu i närheten av stiftelsens gästbrygga.

Det är mycket i ett teknikberoende hus som slås ut vid ett strömavbrott bl a datorer och datanätverk, inbrotts- och brandlarm. Och när strömmen så äntligen kom tillbaka så tog det tid innan allt var återställt. För min egen del tog det hela dagen innan jag åter hade tillgång till internet.
När man lokaliserat felet till samma plats som i fjol så var den här grävmaskinen snabbt på plats och ikväll jobbar man för fullt under två tält för att reparera kabeln.

Efter förra årets kabelfel fick jag veta att man ville gräva ner en ny matarledning som skulle runda Landbadet så att man skulle få ström från två håll. Det hade man inte hunnit göra och idag fick jag besked från Uddevalla Energi att det arbetet har prioritet 1 och kommer att ske så fort det går.  Det ser vi fram emot!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar