2016-01-21

Här är det förberett för att värma upp landbadet

När Gustafsbergsstiftelsen 2006 installerade sin nya stora värmepump så dimensionerades den för att kunna leverera varmvatten till landbadets bassänger. De svarta rörkopplingarna på bilden sitter kvar men har aldrig använts då Uddevalla kommun inte varit intresserad. Jag förstår inte varför?
De två kompressorerna på bilden används av stiftelsen september - maj för att leverera värme till fem av stiftelsens byggnader runt Skolgårdem, bl a det stora Skolhuset som jag och flera företag har som kontor. Sommartid används den i princip inte alls varför den skulle kunna användas för att värma upp landbadets vatten.
Hundra meter från landbadet ligger huset med värmepumparna i. Det är ofattbart varför kommunen inte tar en seriös diskussion med oss i Gustafsbergsstiftelsen om möjligheterna att få varmvatten till bassängerna härifrån. I stället går man dagens Bohusläningen ut med att man vill investera sex miljoner för att renovera landbadet men att man tänker fortsätta att leverera kallt kranvatten som man hoppas att solen skall värma upp.

Investeringskostnaden för att få varmvatten (ledningar och kopplingar) till bassängerna torde vara försumbar jämfört med investeringen i övrigt. Hur svårt kan det vara? //

9 kommentarer:

 1. Ja, men jisses, vad har jag och många andra sagt förut.
  Det behöver inte ens vara svårt för att dom skall misslyckas.
  Göra av med skattepengar har dom ju som bekant däremot lätt för.
  Den blå lathunds-silon är ju fylld med byråkrater, som med få undantag, inte har en susning om hur någonting fungerar i praktiken och det skulle ju vara genant att fråga runt lite.
  Ring några rörmockare!
  Som sagt, hur svårt kan det vara?
  Ove

  SvaraRadera
 2. Lyssna på Gunnar och sluta slösa med våra skattepengar! Vad håller kommunen på med?? Ofattbart!!!

  SvaraRadera
 3. Antar att det inte blir gratis att få värme ifrån stiftelsen eller?
  Frågan är var pengarna ska tas då det inte finns några driftspengar för uppvärmning idag?
  Eller tar ni bara självkostnadspris och i så fall ungefär hur mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kan naturligtvis inte diskuteras i sociala medier. Det vill till en seriös diskussion. Det vill jag dock säga att vi är inte ute för att tjäna storkovan på detta utan vi vill hjälpa till att lösa ett problem som har funnits i åratal. Värmepumpen står där oanvänd under samma tid som landbadet behöver varmvatten. Hur svårt kan det vara?

   Radera
 4. Tack Gunnar för att du värnar om våra pengar. Hur svårt kan det va??Ansvarig! Gör om och gör rätt!

  SvaraRadera
 5. Hur länge skall vi finna oss i att politikerna inte bryr sig det minsta om att lyssna på sunt förnuft utan bara kör över alla bra förslag? Alla skulle ju vinna på detta! Men det är för det mesta som att prata "till en vägg". Uddevalla kommun borde lämna över den mark de äger och förvaltar till Gustavsbergsstiftelsen då hade det bli ordning och reda! Att kommunens tjänstemän missköter sitt uppdrag med att förvalta husen som är i kommunens ägo har vi påtala om och om igen men ingenting händer,,,, "jag måste ju lita på mina tjänstemän" sa Evy Gahnström, trots bevis på uppenbarliga fel, och så fortsätter det hela tiden, ja "hur svårt kan det vara" att kolla upp saker ordentligt och därefter fatta vettiga beslut.

  SvaraRadera
 6. Kan det vara så svårt att samarbeta och prata med varandra för bra lösningar?! Tydligen!
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 7. Det bästa vore om Gustafsbersstiftelsen tog över driften som dom nästan vill i inlägget.
  Sedan kan dom sköta drift o underhåll och finansiera sina kostnader genom att ta betalt i inträde.då kan vi lägga skattepengarna på något vettigare som vård skola och omsorg.Bada kan man göra i havet ett stenkast från bassängen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag betalar gärna 50 kr om den blir uppvärmd. Blåfrusna barn. Nej då åker jag hellre någon annan stans. Gör ingen halvmesyr nu. Snälla.

   Radera