2015-07-02

Stjärnspäckad invigning av minnestavla på Kuröds motocrossbana

Sista heatet på Kurödsbanan 1964. Lars Andreasson (53), Eje Skarin (54) och Håkan Andersson (51), alla Bohusläns Motorklubb. De inväntade varann och vann tredubbelt.

I morgon fredag kl 16.00 har du chansen att träffa minst två motocrossvärldsmästare, vår egen Håkan Andersson och Torsten Hallman, som tävlat på den gamla, erkänt fina Kurödsbanan. Då invigs nämligen en minnestavla över den legendariska banan.
Så här såg den 2 100 meter långa banan ut. Platsen för minnestavlan är längst till vänster på kartan just där förarna gjorde en 180-graders sväng. Alldeles ovanför Skalbanksmuseet.
Det är den här minnestavlan som kommer att avtäckas av ett par stjärnförare. Initiativtagare till minnestavlan är BMK Uddevallas mångårige sekreterare Göran Andersson som inhämtat alla nödvändiga tillstånd från bl a Länsstyrelsen för tavlans uppsättande. Skalbankarna är ju numera naturreservat.

Nationell och internationell press kommer att närvara, liksom många från "motocrossfolket" som redan är på plats på Glimmingen. Buss därifrån anländer i god tid till ceremonin. Alla andra intresserade är välkomna att delta!

Det är aviserat att förutom världsmästarna Torsten Hallman och Håkan Andersson så kommer fyra förare med sina crosscyklar från 50- och 60-talen:

Bo Relam med sin Monark 200 cc
Lars-Gunnar Gustafsson, BSA 500 cc. Han kommer dessutom i den tävlingsdräkt som han använde.
Bertil Andersson, Ariel 500 cc
Jonny Johansson med sin Greeves 250 cc

Givetvis blir det fina tillfällen till fotografering.

Den store BMK-organisatören Berndt Gustavsson lär också finnas på plats.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar