2015-07-22

Kommunen har gett upp Landbadet

Kommunen har gett upp planerna på att trots allt försöka öppna Landbadet denna sommar. Annelie Högberg (S) som är ordförande för Kultur- och fritidsnämnden säger till bohuslaningen.se att man har haft en firma ute vid Landbadet och beskedet är att rören är för dåliga att svetsa i. Därför förblir Landbadet stängt resten av säsongen.

I stället erbjuds deltagarna i Oddebollen nästa helg gratis inträde i Walkesborgsbadet.  //

11 kommentarer:

 1. Ska man skratta eller gråta?? Vakna Uddevalla! De styrande förstör vår stad!

  SvaraRadera
 2. Vi andra då? Vi som betalat säsongskort i simhallen. Får vi också tillträde till Walkesborgsbadet?

  SvaraRadera
 3. Bra att det äntligen gick sönder så det det inte går att blunda för längre. Anläggningen är ju sen 70-talet så att det till slut gått sönder är inte så konstigt 😉
  Bra att mannu tar ett helhetsgrepp kring Gustafsberg 👍

  SvaraRadera
 4. Kom allt detta som en överraskning?! Har man underhåll så vet man väl statusen.....

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att det inte gick att rädda säsongen. Framtiden för Landbadet kommer bli ett intressant tillägg att följa i följetången om Bodelehusen som prompt ska rivas och vad som skall ske med området. Varför inte bygga det nya badhuset på Bodele och kombinera utebad, innebad och havsbad?

  SvaraRadera
 6. kommunen kommer att lägga igen allt! tro mig! ganska typiskt för dem!
  kanske sätta dit en ful meningslös och dyr staty!

  SvaraRadera
 7. Jag får tyvärr konstatera att kompetensen att avgöra rörens status inte fanns inom kommunen.
  Att man då inte sett förfallet är ju inte konstigt. Är rören så dåliga som det sägs skulle de förmodligen varit föremål för utbyte för 15-20 år sedan. Nu visade det sig att ingen inom kommunen hade förmågan att upptäcka detta så man öppnade i tron att allt var frid och fröjd!

  Jag får dock tillstå att jag läst och hört om landbadets förfall och dess dåliga skick under många år men jag är ingen politiker.
  Ingen skall dock få mig att tro att anläggningen inte hade kunnat reparerats inom några dagar. Material, tekniska lösningar och metodik är så mycket enklare idag än då anläggningen byggdes för snart femtio år sedan.

  Vad var svaret på frågan, hur lång tid det skulle ta, för "firman", att få igång anläggningen igen?
  Eller ställdes aldrig frågan?

  Det är tråkigt att det, förutom teknisk kompetens, saknas både politisk förmåga och vilja att agera.

  Den så vanliga rådvilla politiska lösningen på ett problem genom att begrava saken i en utredning för framtiden tas till även här. Jag vet inte för vilken gång i ordningen frågan utreds men det är inte den första!

  T.G.

  SvaraRadera
 8. RÄDDA BODELE/GUSTAFSBERG. Vi kommuninvånare måste protestera högljutt om vad politiker/kommunen håller på med när det gäller detta område som är ett kulturarv. Dom kan bara inte få lov att göra hur f-n de vill. Kommunens motto verkar vara sluta att underhålla så kan vi riva. Hur kommer det att se ut om både hus och bad kommer att rivas????? Vem bär ansvaret för denna misär?

  SvaraRadera
 9. Om jag inte mins fel så har det väl alltid varit problem med Landbadet sedan 60-talet... Så det är väl ingen nyhet att rören är för svaga...

  SvaraRadera
 10. Undrar hur framtidsplanen ser ut för vackra fina Gustavsberg och Bodele efter rivningar och stängningar? Är det någon som vet?
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 11. Den enda framtidsplan som existerar för kommunen är hur dom ska få till ett ny lathunds-silo inne i stan så att det blir lite lättare att gå ut och strosa och äta lunch på stadens matställen.
  Landbadet och en del andra pärlor kommer bara att få förfalla tills inte går att få igång igen.

  SvaraRadera