2015-07-05

Motocross-VM på Glimmingen i tropisk hetta

Jag har varit på alla BMK Uddevallas VM-tävlingar men jag har aldrig upplevt en sådan värme på Glimmingen. Visst var det skönt att slippa regnkläder och stövlar som varit fallet väldigt många gånger men detta vädret var exceptionellt. PHU!
En som njöt i värmen var dagens stora segerherre fransmannen  Romain Fevbre på Yamaha som vann båda sina heat. Fransmannen som gjort flera bra tävlingar den senaste tiden fick för första gången inkassera en dubbelseger i den stora klassen MXGP. Tvåa blev Jeremy van Horebeek och trea Kevin Strijbos, båda Belgien. Romain Fevbre leder VM-serien men Antonio Cairoli, som körde skadad på Glimmingen, närmar sig nu och gick upp på andra plats sammanlagt.

I MX2-klassen vann holländare Jeffrey Herlings sitt första heat och tog starten i det andra, men hade oturen att gå omkull och tydligen skadade han sig ordentligt. Springande sökte han upp läkare med kanske en bruten hand? I stället vann Tim Gajser, Slovakien, det heatet. Herlings leder dock fortfarande hela VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar