2015-07-25

En tidig bild från Bohusläns regemente

Den här bilden hittade jag i mina gömmor. Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin har sett den. Bland detaljer att lägga märke till är bl a att Svenksundsstenen inte har kommit på plats. Den skulle i så fall ha funnits i förgrunden. Soldathemmet och regementets sjukhus finns dock, men inte bebyggelsen på Hallavägen. Dock skymtar gården Halla bakom träden till vänster om sjukhusbyggnaden.

Och vad kan det vara för festlighet som äger rum i backen norr om Kanslihuset? Till höger ser man i alla fall regementsmusikkåren utan vilken några ceremonier aldrig ägde rum.  //

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Det du benämner soldathemmet - är det den centrala byggnaden i bilden? För mig är soldathemmet byggnaden som ligger bakom matsalen från kaserngården sett. Har det funnits två? Eller är jag helt ute och cyklar?

  mvh

  Lennart O

  SvaraRadera
 2. Soldathemmet är det som ligger hitom sjukhuset. Det revs 1979. Sedan hade vi ju Soldathemmet Libanon. Den byggnaden finns fortfarande kvar. Och så marketenteriet eller "Markan" i norra änden av kaserngården. Den byggnaden finns inte kvar.
  På det sättet var I 17 rikligt försedd med "soldathem" dit beväringarna kunde gå och fika.

  SvaraRadera