2015-07-13

Med kameran på spaning i centrum

Det sker förändringar i centrum. Swedbank har flyttat och kunder verkar man inte vilja ha.
Följ pilen för att hitta till banken.
Fortsätt....
Jaha, innanför det här skyltfönstret huserar tydligen banken nu för tiden. Kikar man in ser man en trappa som leder upp till andra våningen.
Banklokalen skall tydligen bli ett gym.
Och så bygger man 14 lägenheter där inflyttningen redan har varit?
Langes parfymeri total utförsäljning. Nedläggning av en mycket gammal affär?
Och Nordea verkar heller inte vilja ha några bankkunder.
I banklokalen har Eurosko, som tidigare låg längre upp på Kungsgatan, flyttat in.
Min fars gamla affär Lindelöfs Ur. Hit skall man gå om man vill sätta in kontanter. Dörren var öppen. Bra värmestuga till vintern?
Två insättnings- och uttagsautomater inne i lokalen som är gemensam för ett par banker. För säkerhets skull var båda ur funktion.
Det var länge sedan Bohusgalleriet låg här i hörnet Sillgatan - Kungsgatan men skylten sitter kvar. I dag huserar Plusgymnasiet här.
Möbelcenters gamla lokaler skall också bli ett gym. Det verkar vara en framtidsbransch?
Och på söder i kvarteret Dagson upptäckte jag att de gamla grindarna med bokstäverna CV var borta. Var det nödvändigt att ta bort dem? Det var elever på Centrala Verkstadsskolan som gjorde de fina grindarna. Det var en skola som lockade väldigt många elever på sin tid.  //

12 kommentarer:

 1. Allt detta låter nästan som ett "dåligt skämt" men tyvärr är det ju sant. Håller på att avveckla bankkontakterna, men våra sparpengar vill dom ju ha. Vart är det på väg?
  Säkert ingen som vet.

  SvaraRadera
 2. Ur led är tiden...

  SvaraRadera
 3. Bankerna tjänar enorma pengar men pengar till kundservice finns tydligen inte...

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Gunnar. Bra spegling av en tragisk verklighet.

  SvaraRadera
 5. Kärnfullt reportage! Är detta vad alla företagare menar med ett levande centrum? Att skolor ersätter banker kan dock ses som positivt. Den bästa investering man kan göra är att skaffa sig kunskap. Den ger betydligt mer avkastning än vad bankerna erbjuder.

  SvaraRadera
 6. Ett bildreportage som ser sanningen i vitögat!

  SvaraRadera
 7. Mycket bra bloggat!
  Fokus på hur otroligt mycket idiotiskt det dyker upp om man lyfter upp blicken och ser sig omkring.
  Detta skulle göras till en standard, att gå runt då och då för att belysa hur korkat mycket kan vara.
  (Det finns en bank som har mycket nöjda kunder och kontanter, gissa vilken)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet åtminstone en: Orusts Sparbank. Fast det är ju ett par mil till Henån från Uddevalla.

   Radera
 8. De fyra storbankerna – Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank – gjorde förra året 2014, en sammanlagd vinst på dryga 81 miljarder kronor. Det är den högsta noteringen någonsin och en fördubbling jämfört med för tio år sedan.
  Det är provocerande att banksektorn som lever på att ha en stabil stat i ryggen redovisar så stora privata vinster.
  Bra kanske för alla som äger bankaktier, men övriga tvingas betala vinsterna med högre avgifter och sämre service, konsekvenserna för Uddevalla tydligt redovisat av Gunnar ! Tack för ett bra inlägg på bloggen.

  SvaraRadera
 9. Gunnars reportage ger verkligen ett "gym" för intresseknölarna och en verklighetsskildring som gör en glad att man numera bor i pereferin. Nätet är i alla fall fortfarande en fin kommunikation. Fint med Uddevallabloggen. Bertil J.

  SvaraRadera
 10. Helt horribelt! Det var väl på 70-talet det krylla av banker och skoaffärer runt Kungsgatan. Det var på den tiden bankerna ville få in sina kunder och barn fick en sparbössa av banken som dom var hjärtligt välkomna att tömma. Nu vill de helst inte se några kontanter. Men kalla sig för Bank och göra miljard vinster kan de bra. Usch och fy

  SvaraRadera
 11. Har ni inte en tanke på hur ni röstat de sista valen, kan detta vara en svulst av Edra lyckotankar av evigt liv. Såningsmannen har framträdit för de som föredragit draksådden då de själva får dra sin börda mot såningsmannen som föredrar rättvisa.

  SvaraRadera