2014-01-01

Kommer de att byta jobb efter höstens val?

Oppositionsrådet Ingemar Samuelsson (S) och kommunstyrelsens ordförande Henrik Sundström (M) är ledare för de två största partierna efter kommunalvalet 2010.

Men till hösten är det dags för val igen. Kommer de båda då att byta jobb med varandra, dvs kommer då Socialdemokraterna att återta makten i Uddevalla?
Så här är mandatfördelningen efter valet 2010. Som bekant leds Uddevalla nu av en allians mellan Moderaterna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet. Men frågan är om man kommer att kunna behålla makten?

Och kommer Uddevallapartiet att ställa upp i kommunalvalet? Uddevallabloggen har varit i kontakt med partiets grundare Hans Jonasson som säger att han inte kommer att ställa upp. Partikollegan Ulf Fagerberg antyder för Uddevallabloggen att man troligen kommer att ställa upp i höstens val.

Och hur kommer det att gå för Sverigedemokraterna? I opinionsmätningar inför höstens riksdagsval får man ett kraftigt ökat stöd.

Uddevallabloggen lägger nu ut en undersökning här på bloggen, längst upp till höger. Där kan du rösta på det parti i KOMMUNALVALET som du vill se styra Uddevalla efter höstens val.

Observera att du är helt anonym. Inte ens jag som administrerar bloggen kan se vem som har avlagt en röst och du kan bara rösta en gång. Och observera att det gäller KOMMUNALVALET.

Uddevallabloggen kommer att återkomma senare i år med en ny mätning och under tiden är partier och/eller debattörer välkomna med debattinlägg här på Uddevallabloggen.

Passa alltså på att avlägga din röst inför ett spännande valår.  //
(Ber om ursäkt till er 15 personer som hann rösta innan jag upptäckte ett fel i enkäten! Har nu rättat till den och hann du rösta måste du tyvärr göra det igen.)

6 kommentarer:

 1. Jag kan inte se var man kan rösta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev tvungen att ta bort den för att rätta till ett fel. Nu kan du rösta!

   Radera
 2. Att Sverigedemokraterna har 25% av rösterna i denna "undersökning" säger väl det mesta om värdet i denna? Lägg ner Gunnar, försök inte leka Sifo! Din läsekrets är alldeles för begränsad för att detta skall ha något värde!

  SvaraRadera
 3. Nu slutade visst SD på 41 %, med 595 röstande. Det blir strax under 1 % av Uddevallas befolkning. Hur många frågar SIFO? Strax under 2000 och då ska det gälla för hela riket.

  Att ta bort en undersökning bara för att slutresultatet inte passar somliga får i alla fall mig att tänka på strutsarna. "Stoppa huvudet i sanden och fortsätta att leva i en illusion om att alla röstar på samma parti som mig". En tanke som enbart grundar sig på att alla kompisar som man pratar med tycker ungefär samma sak som en själv.

  Nej, detta var en intressant undersökning om det politiska klimatet i Uddevalla, och antyder att valåret 2014 kommer att bli mycket spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du att SD får 41% av rösterna i valet till kommunfullmäktige i år? Grundläggande är väl att man funderar över hur undersökningen är gjord? Är det enbart Uddevallabor som kommer åt denna bloggen? Är det omöjligt att rösta flera gånger om personen har lite datorvana? Är undersökningen länkad från någon SD-sida/forum?

   Sen så tror även jag att SD får fler röster eftersom det är lätt att skylla allt på invandringen. Men SD röstar till stor del på Alliansens förslag så även om SD skulle haft egen majoritet så hade de ändå fört en borgerlig politik. Med allt vad det innebär, vård, skolor, FK, stöd till behövande och sjuka mm. Även i EU-frågan har SD svajat en del, SD-politikerna ser väl möjligheten att förbättra sin lön med EU-löner?

   Representanterna för SD i Uddevalla är väl knappast något att hurra för? Eller inger de en massa respekt samt att SD i riksdagen gör ett väldigt bra jobb att sko sig själva så det blir knappast någon ändring där heller.

   Radera
  2. Detta har jag kommenterat på annan plats här på bloggen.

   Radera