2012-07-01

VM-motocross i lervälling

Redan på väg till Glimmingen fick jag och min cykel söka skydd under taket till en busshållsplats vid Bräcke. Efter 20 minuter utan tendens till uppehåll i det ymniga regnet klädde jag på mig ett regnställ och cyklade vidare. Regnstället läckte som ett såll visade det sig.

Genomblöt hann jag precis till den första starten kl 12. Det var Mx2-seriens första heat. Omedelbart insåg jag att det var fullständigt lönlöst att försöka hålla reda på hur det gick i loppet. Alla, utom heatets ledare var helt täckta av lervälling. Att de överhuvudtaget kunde köra är en gåta.
Det var inte lätt att träffa på Uddevallabor i den trots regnet stora publiken, men här stötte jag ändå på Joakim och Ulrika Lindroth.
Efter ett par timmars ösregn klarnade det ändå upp så att den utlovade flyguppvisningen med JAS 39 Gripen kunde genomföras.
En och annan klarade inte uppförsbackarna utan fick vända ner för att ta ny sats.
Till och med i utförsbackarna fastnade en del i leran.
Dagens store förlorare var VM-ledaren, italienaren Antonio Cairoli, som tvingades bryta i båda heaten. På bilden har han fastnat i ett rejält dyhål som han inte lyckades frigöra sig ifrån. Motorcykeln formligen sög sig fast i leran och när han till slut gav upp och skulle gå därifrån sögs han själv ned i dyn.
Efter ett par timmar höll det slutligen upp och jag fick möjlighet att torka mina kläder.
Lagom till dagens sista heat var det så äntligen njutbart att vara publik på Glimmingen. Hur gick det i tävlingen då? Jo, dagens stora segerherre var belgaren Clement Desalle som vann båda Mx1-heaten och gick förbi Cairoli upp i den totala VM-ledningen.
Dagens segerherre i Mx2-klassen var Tommy Searle. Se hela resultatlistan här http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx  //

3 kommentarer:

  1. Som åskådare av arrangemangets sena lördagstimmar och tidiga söndagstimmar bevittnade jag ett fylleslag. Ordningsvakter extra poliser och campingvärdar gjorde ett jättearbete med att ta hand om påverkade personer, skadegörelse, misshandlar samt släcka eldar. Skall samhällets resurser gå åt till idioti och fylla.

    SvaraRadera