2012-07-25

Kvarteret Bagge idag

Roland undrar i en kommentar till kvarteret Bagge 1969 vad som ligger där idag. Till vänster låg Lindelöfs Eftr till för något år sedan. Sedan SEB och så vidare. Det var alltså i det här huset som nöjespalatset Bacchanalen, med ingång till vänster utanför bild, låg. Ungefär där SEB ligger låg Stekhuset Baggen.  //

2 kommentarer:

 1. Tack så mycket Gunnar!
  Uraffären kommer jag mycket väl ihåg! Baggen likaså..
  Bacchanalen med fast där var jag mest och spelade på deras flipperspel på vardagarna, när man väl vågade sig innanför de svarta dörrarna och uppför den långa trappan!!

  När JC kom till stan låg de väl i det huset också?

  Har ett minne av en TV/Radioaffär med där folk stod och tittade på Stenmark med!

  Stort tack från

  Roland

  SvaraRadera
 2. Nu minnes väl alla jeanstyper inte LUNDS - De VÄlklädda Herrarnas Affär.På den tiden gick man med Hatt o hade Slag på byxorna . vilken fin skräddarglädje. Och Flickorna hade Kjol o Blus el.Dräckt och så fina underkläder att dagen tjejbindor borde skämmas i sin nakna reklam-posering. Va stolta vi killar kunde vara då. Det missar dagens popps. Dessa Vrålisar som dräller på Kungagatan o VÄSNAS på Torget. Vilken ful Avart som lever på Överflöd o Kulturbidrag.Provision till Energibolaget på L:la Nygatan?? m.v.h."Stilaren"

  SvaraRadera