2011-04-02

Uddevallabussarna i trafik i Karlskoga

Insänt av Mats Karlsson, Karlskoga:

"Hej Gunnar!
Du skrev i Din blogg att tre Uddevalla-bussar skall lånas ut till Buss i Västs trafik i Karlskoga. Sedan 30 mars är dessa bussar i trafik på lokallinje 1 i Karlskoga. Det rör sig om tre turkiskbyggda MAN-bussar av 2007 års modell i lågentréutförande. De bär Uddevallanummer 167-168. Här i Karlskoga är de dessutom tillfälligt numrerade 152-154.

Uddevallabussarna skall fram till augusti ersätta tre polskbyggda bussar av likadant utförande, dvs lågentréutförande. Dessa var av fabrikat Solbus av 2010 års modell och togs slutligen helt ur trafik i januari i år efter många besvärande tekniska fel sedan de levererades.

Solbus är en ny busstillverkare i Polen som inte har någon tidigare erfarenhet av bussbyggnation mer än några få års licenstillverkning av en tjekisk busskonstruktion. Att köpa in dessa helt oprövade kort till Karlskoga var en vild chansning av VL-Buss i Vänerborg som till råga på allt elände gick i konkurs i höstas, varför busstrafiken i Karlskoga drivs vidare av Buss i Väst som har totalt 24 bussar i trafik i Karlskogaområdet.

Tidigast i augusti skall helt nya bussar levereras som, förutom att ersätta de tre bussar som Uddevallabussarna tillfälligt ersätter, också skall ersätta ytterligare tre polskbyggda bussar (en mindre Solbus och två Autosan).

Bifogar bild på en av Uddevalla-bussarna, nr 168, samt en bild på de dekaler som Uddevallabussarna har fått sig påklistrade.

Hälsn.
Mats Karlsson
Karlskoga" //

2 kommentarer:

  1. Bra att vi har ordentlig koll på våra bussar!!
    /M.

    SvaraRadera
  2. Det är väll så som vanligt med kommunala upphandlingar lägst pris vinner kvalitet skiter man i. VL buss var väll billigast och för att försöka tjäna på affären så fick VL buss köpa in undermåliga bussar kanske?

    SvaraRadera