2011-04-29

"Ett flyttbolag i Trollhättan är den stora vinnaren i Vård 2010-karusellen"


Föreningen RUS kanske sista insats i vårddebatten blev en skakande tillbakablick på hur NU-sjukvården hamnat i dagens kaos.

Ulf Green, tidigare ordförande i RUS, gav sin mycket initierade bild av händelseförloppet. Han gjorde det med hjälp av ett antal powerpointbilder (som finns på särskild sida härintill). Några av hans kommentarer fastnade särskilt i minnet, som exempelvis: "Ett flyttbolag i Trollhättan är den stora vinnaren i Vård 2010-karusellen". Flyttbolaget hade köpt flera stora nya bilar för att genomföra alla körningarna mellan Uddevalla sjukhus och NÄL.

Kerstin Cederloo, som blev färdig sjuksköterska 1969, berättade att hon då arbetade på en kirurgavdelning med 25 patienter men att det då var en god personaltäthet till skillnad mot idag då besparingarna har slagit hårt mot sjukvården. På den tiden bodde också de anhöriga i närheten av sjukhuset och kunde därför ofta hälsa på de sjuka.

I publiken satt det en del regionpolitiker från några partier. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet var representerade. Dock inte någon från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Centern eller Miljöpartiet trots att alla fått inbjudningar till kvällen.

Mest talföra bland dessa var kristdemokraten Benny Strandberg och moderaten Martin Andreasson som gjorde sitt bästa att locka publiken att rösta på just dem i det kommande valet.

Och nu börjar valkampanjen, bedyrade båda.

Här intill på en särskild sida ligger Ulf Greens powerpointbilder från kvällen. Gå in och läs så tror jag att du får en ganska bra uppfattning om vad han sa. //

2 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen skrämmande hur människor kan förstöra så mycket. Om ändå någonting blev bra, men nu är ekonomin i botten, väntetiderna långa, personalen flyr och patienterna lider.

  Jag är undrande vad ex. Uddevalla kommuns politiker gör. Visst de har inget med regionvalet att göra, men de är så svaga att de inte ens vågar säga ifrån.

  Det gäller inte bara vården, utan man kan bara lyfta på hatten och säga:

  - Grattis Trollhättan. Ni har i Gert Inge en politiker som både vill och vågar stå upp för sin stad både kommunalt och regionalt. Vi har de som lobbar för sig själva till riksdagen och regionen - utan känsla för sin hemort. Gert Inge skulle ALDRIG sälja ut sig eller Trollhättan. Våra har redan sålt Bohuslän och Uddevalla till huggsexan om regionens resurser !!!

  SvaraRadera
 2. Rädd för att bli sjuk inom NU...2011-04-29 18:33

  Tragiskt att se detta kaos inom NU sjukvården.
  Högt avbetalda personer skapar bara kaos...
  Ett omval på det! Det är en cirkus, det är en fars! När ska den lilla sjuka människan få sin vård??? Jag tror politiker och läkare mest tänker på att höja sin lön... Ni är skamlösa!
  Tack Gunnar för att du skriver om sjukvården.

  SvaraRadera