2011-04-04

Återföreningsträffen på Halla - Stenbacken 2005 nu på DVD


(Framlidne Sten-Erik Scherman - en mycket god berättare, är med på DVD:n)

I juni 2005 arrangerades en återföreningsträff för oss som var barn på Halla - Stenbacken - Soldatvägen. Vi var några stycken som letade upp våra barndomskamrater och försökte sprida budskapet om denna träff på olika sätt. Bl a var jag med i Radio Väst och det var faktiskt några som hade hört det och kom till träffen.

Vi var ca 90 barndomskamrater som sammanstrålade vid Kasernvakten och gick sedan via kasernområdet, Regementsvägen, Västgötavägen, Humlevägen, Stenbackevägen och Hallavägen.

Det var fantastiskt roligt att återses och många hade ju inte sett varandra sedan barndomen. Vi gick runt och berättade för varann olika episoder ur minnet. Och det var väldigt många goda berättare med på vandringen. Efter vandringen gick vi till Bohusläns Försvarsmuseum och intog ett gott smörgåsbord från Gustafsbergs Badrestaurang. Gissa om vi var nostalgiska!

Både Bohusläningen och Uddevalla-Posten skrev om det och några dagar senare mötte jag den gamle polismannen Allan Svernling på stan och han sa: "Hur var det på eran odågeträff!". Ja, de vuxna såg säkert på oss ibland som odågor som pallade frukt och bär i deras trädgårdar.

Ulf Fagerberg, bror till Bo Fagerberg, och son till polisen Bertil Fagerberg på Soldatvägen filmade vår vandring och har nu gjort klar en DVD som man kan köpa. Ja, det har tagit tid men det kanske det var värt. Felet är nog delvis mitt då Ulf ofta har "tjatat" på mig att hjälpa till att färdigställa filmen.

Media 100 Video-verksamhet har tillsammans med Rolf Lundgren, Ulf Fagerberg och undertecknad sammanställt ett program på de videoupptagningar som gjordes på "odågeträffen".

Filmen är ca 1 tim 35 min lång och finns att köpa enligt följande:

Leverans till adress inom Uddevalla kommun är priset 150:- ( annars 190:- och till utlandet 240:- )

Du sätter in beloppet på Media 100:s bankgiro 301 – 4537. Glöm inte att ange namn och adress. leverans inom 7-10 arbetsdagar.

Och givetvis är även du som inte var med på "odågeträffen" välkommen att köpa filmen. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar