2017-07-26

Vincent cyklar 500 mil för att uppmärksamma forskningen om hjärncancer

Schweizaren Vincent övernattade inatt på Gustafsbergs vandrarhem på sin 500 mil långa cykeltur från Trondheim till spanska Santiago de Compostella. Han beräknar att turen skall ta två månader och går genom åtta länder. Vincent drabbades av en obotlig hjärntumör 2012 och gavs då 5-6 års respit.

Vincent vet inte hur sjukdomen kommer att utvecklas men han vill göra det bästa med den tid han har kvar att leva. Att uppmärksamma forskningen kring hjärncancer genom cykelturen är hans sätt att bidra.

Syftet är att samla in pengar till forskningen genom den uppmärksamhet hans cykeltur ger. Flera personer är involverade i projektet.

Vincent arbetade som advokat i London då han drabbades av hjärntumören. Fram till dess levde han ett allt annat än hälsosamt liv. Många år av stress och rökning tror han bidragit till sjukdomen.

Han stöds av CEREBRUM, the International Federation For Persons Mobilised Against Brain Cancer. Vi fick en förfrågan i går morse om vi kunde tänka oss att erbjuda honom gratis övernattning på vandrarhemmet och så klart ställde vi upp på det.

Han fortsatte sin färd i morse och hoppas vara hemma till i början av september. Läs mer på  www.cerebrum.one eller  www.facebook.com/www.Cerebrum.One/ //

1 kommentar: