2017-07-25

Publiken strömmar till Varvsspelet

 Igår var det premiär för Varvsspelet och idag var jag där och tittade på föreställningen. Fullsatt idag också. Något obekväma bänkar för en fullvuxen person som jag störde en del.
Fotoförbud under föreställningen "på grund av upphovsrättsliga skäl" störde mig ännu mer. Jag som hade tänkt att presentera några scener för alla er som inte kommer att hinna till Uddevalla.

Skådespelarprestationerna var överlag bra men jag upplevde att manus var något tunt. Det bestående utvecklingssteget i föreställningen var när man på Uddevallavarvet övergick till svetsning av fartygsplåtarna i stället för den gamla metoden att nita plåtarna. Det gjordes ett nummer av. men det hade kunnat göras mycket mer. Det var ibland svårt att höra vad skådespelarna sa eller sjöng, men det får väl tillskrivas den stora lokalen där det ekade en del.

Jag hörde runt omkring mig att det var många gamla varvsarbetare på plats och för dem var säkert kvällen en högtidsstund.

Trots ovanstående är detta en föreställning som alla borde se. Uddevallavarvet präglade staden i mer än 40 år. Det handlar inte bara om själva varvet utan minst lika mycket om Uddevalla som stad och samhälle. Varvet drog igång alltihop och det förtjänar att minnas.  //

1 kommentar:

  1. Hans Lundberg2017-07-26 21:11

    Som sittande i publiken kan jag bara hålla med dig, gällande bänkarna. Vad gäller föreställningen tyckte jag den var riktigt bra. Som inflyttad Uddevallabo måste jag säga att jag kände en viss stolthet. Jag bor i staden som en gång hade detta! Föreställningen lockade verkligen, som jag tycker, fram stoltheten för stan!

    SvaraRadera