2017-02-22

Thoréns charkuteri

Vid kvällens berättarafton var detta en av bilderna som det berättades om. Thoréns charkuteri vid Västgötavägen mitt emot Kämpegatans utfart. Det var fler än jag som följt med mamma till Thoréns och alla barn som gjorde det kunde räkna med en prinskorv som bonus.

Och alldeles i närheten låg Petterssons charkuteri och visst var det fantastiskt att två sådana affärer kunde existera samtidigt intill varandra!  //

5 kommentarer:

 1. Sture Agnholm2017-02-22 22:55

  Vid Thoréns charkuteri grundlades, sedan barndomen, mitt omåttliga begär efter rå korv. Det var en fröjd att följa med mamma och handla och samtidigt hjälpa till med manglingen vid Sixtens tapp. Det vankades alltid rå korv.
  Sture Agnholm

  SvaraRadera
 2. Att tillägga är även att Thoren fortsatte sin tillverkning av korv under 80-talet som fanns att köpa på Sixtens tapp, vi tillverkade även korv hemma på stenbacken som vi lämnade in för rökning hos Thoren.

  SvaraRadera
 3. Det mesta av inredning/inventarier tycks stå kvar i denna lokal!

  SvaraRadera
 4. Favoritutflykt, när jag hälsade på hos mormor och morfar i Uddevalla,att gå till Thoréns och köpa korv.Slutet av fyrtiotalet,men minns smaken ännu.

  SvaraRadera
 5. Ja, därifrån har jag många minnen. Var med mamma och handlade där. Till skillnad mot Sture Agnholm Manglade vi vid Barkvägen, men korvsuget hade man ju. Härliga tider.

  SvaraRadera