2017-02-11

Snart exit Bergsgården

Den som har passerat gamla Bergsgården vid Göteborgsvägen har säkert lagt märke till att där händer saker. Sakta men säkert har skyltar, belysningsarmaturer plockats ner. Stället håller på att avvecklas helt enkelt för att snart lämna plats för ett hus med lägenheter.

Som ung minns jag Bergsgården som Shell (?) bensinstation med restaurang. Säkert lockades en del kunder från Skeppsvikens camping över gatan för att äta på restaurangen. Det var familjen Claesson som drev stället.

12 juni 1970 skriver Bohusläningen att Bergsgården skall rivas. Som vi vet blev det inte så utan annan verksamhet flyttade in. Ernst Edhs bilfirma flyttade hit och som en påminnelse om det har nu den gamla företagsskylten blivit synlig igen.

Här låg också i många år Uddevalla Glasmästeri och på senare år Bergsgårdens Bil & Släpvagnscenter som nu enligt skylten flyttat till Repslagaregatan.  //

9 kommentarer:

 1. Bergsgården Släpvagncenter har flyttat verksamheten eftersom det är tänkt att bygga bostadshus på platsen.
  Uthyrning, försäljning, reservdelar, bil och släpvagnsreparationer är flyttat till Repslagaregatan 4 innanför Ica kvantum (Göteborgsvägen) och ligger nu i Mattssons lokaler på väg mot marinan.

  SvaraRadera
 2. Nice med fler lägenheter :)

  SvaraRadera
 3. Uddevalla har verkligen tagit sitt bostadsbyggande på allvar nu

  SvaraRadera
 4. Rivningen avsåg den gamla byggnaden som låg längst upp mot berget med bageri och konditori.

  SvaraRadera
 5. Vem är det som skall bygga bostäder där?

  SvaraRadera
 6. Den gamla byggnaden/villan med bageriet revs för många år sedan, nu ska all byggnation där rivas för att ge plats till ett 7våningshus med 60 lägenheter. All information om det finns på kommunens hemsida.

  SvaraRadera
 7. Veidekke är det som vill bygga där.
  http://www.uddevalla.se/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplan-och-detaljplaner/detaljplaner-omradesbestammelser/aktuella-detaljplaner/uddevalla/bohusgarden-12.html

  SvaraRadera
 8. En kort period i slutet av 60-talet var det en pub där.. lite poppigt så där!

  SvaraRadera
 9. Bergsgården Bil & Släpvagncenter AB
  Finns alltså kvar och är flyttat igen..
  Nu ligger det på Koppersbergsvägen 2 vid Slängom i KF's/Coops gammla lokaler som på senare tid även hyste Noco stolar.

  Fortfarande består verksamheten av Uthyrning av släpvagnar, försäljning av släpvagnar och reservdelar till släpvagnar och släpvagns/husvagns reparationer.
  Bil reparationer/service och däck service.

  SvaraRadera