2016-08-10

Västtrafik har lurat skjortan av bussresenärerna!

- "Sista ordet är inte sagt!", sa ett av Uddevallas kommunalråd vid förra tidtabelländringen den 19 juni och syftade då på att det skulle bli förbättringar i bussresandet mellan Uddevalla och Göteborg vid nästa tidtabelländring. Då kanske man hade trott att Uddevalla kommun hade jobbat intensivt med frågan under sommaren. Men tydligen har alla gått på semester istället, för när nu den nya tidtabellen träder i kraft den 21 augusti ser jag inga förändringar till det bättre för bussresenärerna.
Inga nya direktbussar som plockar upp folk längs vägen där 820:an gick! Jag försökte skapa min egen tidtabell enligt anvisningar på Västtrafiks hemsida för resa mellan Bodele och Nils Ericssonterminalen. Svaret kom här ovan: Inga resor kunde hittas mellan Bodele och Nils Ericssonterminalen, Göteborg.

Urdåligt!  //

10 kommentarer:

 1. Kunde någon tro något annat.
  Ove

  SvaraRadera
 2. Under all kritik att behöva ta sig till Torp alternativt Trollhättan på dom flesta resorna för att sen ta sig vidare till Gbg eller Uddevalla. Ohållbart som pendlare.

  SvaraRadera
 3. Det har blivit så att hela södra Uddevalla har blivit utan förbindelse med Göteborg. Även stadstrafiken på tex Kapelle har försvunnit. Det sägs att bussarna inte går under Kapelleviadukten. Den var ju avstängd i någon månad. Då kunde ju vägen sänkts några decimeter. Vad ska ske med södra Uddevalla. Alla på söder måste till järnvägsstationen eller resa från Kampenhof via torp till Göteborg.
  Bengt

  SvaraRadera
 4. Ännu ett resultat av att Bohuslän är en del av Västra Götalandsregionen? Västgötarna tömmer vårt landskap på samhällsfunktioner. Bland annat har de har tagit vår högskola och vår akut och efter att ha dragit järnvägen norrut genom Trollhättan istället verkar de nu också vilja dra in bussförbindelserna. Vi är bara ett oönskat bihang som skall betala skatt till regionen utan att få något tillbaka. Jag förstår att Halland stretar emot.

  SvaraRadera
 5. Vad gör våra förtroendevalda åt detta problem? Eller vem är det annars som kan och ska kunna påverka detta för kommuninnevånarna. Ja för det betalas ju skatt från invånarna.....

  SvaraRadera
 6. Sossarna i Uddevalla är tyvärr aktivt ointresserade av att påverka på regional och delregional nivå. Alla sådana frågor görs upp inom S-partiet regionalt, sedan gör Uddevalla ingenting. Strategisk sömn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i dagens Bohusläningen på debattsidan så står det något helt annat. Strategisk sandlådejargong?

   Radera
  2. Camilla Andersson2016-08-22 20:18

   Jag åker till jobbet i Gbg från Torp och bussarna är så gott som fulla på morgonen MEN på e.m är de överfulla! Speciellt fredagar och detta vet Västtrafik om sedan lång tid tillbaka. Hur säkert är det att stå drygt 8 mil i bussen som kör i 110km?? Bussarna till Öckeröd är dubbeldäckare!! Varför får inte vi det också???

   Radera
  3. Enligt Metro för någon vecka sedan ska VT återinföra 7 av 9 linjer med buss 820.

   Radera
  4. Camilla Andersson, max fart på expressbussar är 100km/t inte 100.

   Radera