2016-08-24

Pass upp när du sms-parkerar med appen

Här parkerade jag ikväll för att leda stadsvandringen. Den blå punkten är min bil. I appen SMS Park kan man välja karta och då kommer de närmaste parkeringszonerna upp. Här har jag således ställt bilen på Södra Hamngatan och zonen 1850 ligger där jag befinner mig. 

Självklart väljer jag då den zonen och startar parkeringen i appen och lämnar bilen. Men när jag går förbi parkeringsautomaten vid Hansonska bron kastar jag ett öga på informationen där och där står det zon 1851. Går sedan tillbaka till bilen och förbi den. Nära Järnbron sitter också en skylt. Även den anger att zonen är 1851. Zonmarkeringen på kartan stämmer alltså inte med skyltningen på plats. 

Att parkera i zon 1850 som kartan i appen visar kostar vardagar 10-18 = 10 kr/tim. Lördagar 10-14 10 kr/tim. Övrig tid 2 kr/tim.

Men om jag går efter skyltningen på platsen där det står att det är zon 1851 kostar det vardagar kl 10-18 = 5 kr/tim. Lördagar 10-14 = 5 kr/tim. Övrig tid gratis.

Så frågan är vad som gäller? Är det felskyltat på plats eller är det fel på kartan i appen?  Och får jag felparkeringsböter om jag väljer fel zon?  //

5 kommentarer:

 1. Ja, Gunnar jag har också haft svårt att förstå var Zonerna går. Hoppas att det förtydligas!

  SvaraRadera
 2. Jag använder inte appen utan kör med SMS, vilket jag tycker är smidigast, och då brukar jag kolla på närmsta skylt

  SvaraRadera

 3. GPS signalerna i telefonen är inte alltid exakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, men de på kartan markerade tecknen för zonerna är ju inga GPS-positioner.

   Radera
 4. Jag litar nog mer på vad som står på skylten vid automaten än pä karta i mobilen.Råkade ut för liknande när jag parkerade i Ullevigaraget (en annan app Göteborgs stad) där den föreslog en mycket dyr taxa på närliggande gata. Där visste jag att jag parkerat under Ullevi så det var bara att gå fram till automaten och läsa och knappa in zonen.Positioneringen funkar väl sådär under jord Annars kan man gå in på Kommunens hemsida och se hur zonerna ligger.

  SvaraRadera