2016-08-18

Ulvön - kommunens dyraste parkering?

Parkeringsplatsen vid Ulvön måste vara kommunens dyraste. Parkeringsavgiften är som synes 50 kr för de första tre timmarna. Och det spelar ingen roll om jag så bara parkerar i 10 minuter. Man åker på 50 kr i alla fall. Och inte nog med det. SMS Park tar ut en serviceavgift på 2,90 kr/startad parkering via app och 5 kr/startad parkering via SMS. Enligt SMS Park så tas serviceavgiften ut för att täcka de trafik- och driftskostnader som varje parkering medför.

För allt i världen parkera inte vid Ulvön!  //

5 kommentarer:

 1. Om det finns 10 parkeringar men 100 som vill parkera så blir det klagomål på att det är för få parkeringar. Sätter man ett orimligt högt pris så vill bara några stycken parkera. Problemet löst.

  SvaraRadera
 2. konstigt att man tar ut en avgift för att betala med SMS, det har jag aldrig drabbats av och jag har använt deras tjänster i ca 2 år, tycker det är väldigt smidigt. Man kan ju tycka att det borde ingå i p-avgiften

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter avslutad parkering debiterar SMS-park en klumpsumma. I denna ingår P-avgiften såklart, och - I VISSA FALL - en "service"-avgift som inte tillfaller SMS-park. (Härlig klyscha - service...) När du sänder "Avsluta" svarar SMS-park exempelvis: "Avgift 6:50". Det innebär ANTINGEN att själva parkeringen kostar 6;50, så är det bra med det. ELLER så kostar själva parkeringen 1;50, varvid markägaren (såsom vår kära snikna VG-region/Ua sjukhus/Näl) tar ut en "service"-avgift på 5:00. Debiteras alla parkörer vid alla tillfällen oavsett betalningssätt.
   Om du parkerar vid Ua sjukhus för att besöka apoteket, kanske det tar 5-10 minuter, borde kosta cirka två kronor. Numera får du äran att betala sju kronor i detta exempel. SMS-park plockar alltså inte till sig en extra femma när tillfälle ges. Erik O/Ua.

   Radera
 3. Har båt vid Ulvön så det ingår ett parkeringstillstånd. Man kan aldrig ta med sig mer folk i båten än vad som ryms i en bil. Annars blir det dyrare än att parkera på Nordstan över natten och då blir seglingen konstigt nog bortprioriterad...

  SvaraRadera