2016-08-31

Arbete pågår för att öppna Bäveåns kajer

Kommunen informerar om detta på sin hemsida:


Arbete pågår för att öppna Bäveåns kajer

14 juli blev Bäveåns kajer i Uddevallas inre hamn avstängda, för allmänheten, på grund av rasrisk. Arbete pågår för att kunna öppna upp de mest besökta områdena så snart som möjligt.
Västerbron foto Peter Ljunggren.
Kajerna på båda sidor om Västerbron i Uddevalla är sedan juli månad avstängda för allmänheten. Foto Peter Ljunggren.
Det avstängda området sträcker sig från Västerbron fram till och med Riversideängen på norra sidan av Bäveån. På södra sidan går avstängningen från Västerbron fram till badhuskajen där Skärgårdsbåtarna lägger till.
- Vi har nu fått i uppdrag av Samhällsbyggnadsnämnden att ta fram en förstudie som ska ge svar på kostnader och åtgärder för att säkra Bäveåns kajer mot ras och skred, säger Anders Löfström som är projektledare.
Kajerna finns med i den långsiktiga handlingsplanen för Översvämningsskydd längs Bäveån i centrala Uddevalla. Men eftersom området kring Teaterplantaget och Museiparken är en viktig mötesplats för medborgarna vill kommunen genomföra delåtgärder för att kunna öppna upp området snart som möjligt.
- När vi gjort geotekniska undersökningar och tagit fram förslag till konstruktion kan vi göra en anmälan till Länsstyrelsen. Troligtvis kommer vi också att behöva göra en ansökan till Mark- och miljödomstolen för att få tillstånd att utföra arbete i vatten, säger Anders Löfström.
I bästa fall kan arbetet utföras sommaren 2017 eftersom det är under de månaderna som det är minst risk att störa fisk och grumla vatten.
Arbetet är ett delprojekt inom det stora projektet, Mellan broarna, som omfattar en långsiktig plan av hela området.
För mer information kontakta gärna:
Anders Löfström
Projektledare
Telefon 0522-69 74 09

4 kommentarer:

 1. Bygg nya kajer och vallar mot havet. Åtta år! har kajen vid silon varit en skamfläck för Uddevalla.

  SvaraRadera
 2. Det finns ingen rasrisk. Det är en bluff av konsulter och byggföretag för att få jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger nog lite i det.

   Radera
 3. I så fall en enkel sak för Dig att kullkasta bluffen. Det är bara att finna andra konsulter och byggföretag som bevisar motsatsen. / Erik O, U-a

  SvaraRadera