2015-11-05

Willy Martinsson död

Willy Martinsson har avlidit efter en kort tids sjukdom. För många är han framförallt känd som musiker. På sin egen blogg skriver han så här:

"Jag har spelat sedan jag var ca.7 år. Är nu 78 år Började spela i Strömstad med Guy Jansson -50-51. Flyttade till Uddevalla-54. Spelade med Rolf-Henry,s 1955 startades min första orkester Willy Martins Sextett med S.O Bräck Johny Stårbeck Mats Törnqvist Lennart Niklassonoch min broder Fritz och jag. Har sedan spelat med många olika konstellationer. På dom flesta krogar i Västsverige, Rondo o Skanstull i Göteborg, Norska fjällen m.m. Slutade 78 efter 27 år i branchen på grund av utlandsjobb o familjen."

Efter sin yrkeskarriär återupptog han musiken och har på senare år spelat i olika konstellationer. Willy var även mycket aktiv i föreningslivet, bl a i Uddevalla Hembygdsförening och Hjärt- och lungföreningen i Uddevalla.

Willy Martinsson var född i Lommeland den 11 september 1937 och sörjes närmast av barnen Bengt-Olof, Pelle, Johan, Magdalena och Adam samt vännen Yvonne och Petra med familj.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar