2015-11-01

Amerikan i TV-serien Allt för Sverige har rötter i Uddevalla

TV-serien Allt för Sverige startar i SVT 1 ikväll. En av deltagarna har rötter i släkten Natt och Dag. Jag vet inte vem av amerikanerna det gäller men tidigare i år var jag behjälplig med att ta fram uppgifter om Uddevallagrenen Natt och Dag och särskilt då Svante. Jag levererade den här bilden på honom och lite andra uppgifter från Gustafsberg.

Svante Natt och Dag var en av mina företrädare som förvaltande direktör på Gustafsberg. Som framgår av fotot tjänstgjorde han 1873 - 1884.  Givetvis måste jag följa serien för att få veta vem av amerikanerna det gäller. Det lär vara en kvinna.  //

3 kommentarer:

 1. Alexis Bunten, 37
  Monterey, Kalifornien
  Researcher
  Alexis är gift och har en ettårig dotter. Hon växte upp med sin mamma, och det är genom morfadern som de svenska relationerna finns. Alexis tänker mycket och gör sällan ett förhastat beslut. Hon älskar sitt jobb som researcher och lägger ner stor möda på att analysera och hitta lösningar på problem.

  Alexis härstammar från släkten Natt och Dag, Sveriges äldsta adliga släkt. Hennes morfar var Gösta Natt och Dag, som var den som emigrerade och förflyttade släkten från Sverige till Amerika. Släkten Natt och Dag har funnits bredvid våra kungligheter i århundraden

  SvaraRadera
 2. Så nu behöver vi inte följa serien för att få veta vem av dom som härstammar härifrån. Tack så mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solnasnackar´n2015-11-02 22:23

   Tja, hon berättade ju själv i inledningsprogrammet att hon härstämmade från en adelsman. Och att hon ville veta varför han utvandrade. Det var ingen annan som hänvisade till en adelsman.
   Men,
   Ber om ursäkt om jag blåste dig på konfekten.

   Radera