2014-11-20

Varde ljus

Kvällens ljusgivningsceremoni inleddes med skönsång från scenen på Kungstorget ikväll. Kent Vikmo, Sofia Jakobsson och Christmas Chicks ackompanjerade av musiker stod för några traditionella julsånger.

Kent Vikmo har en gudabenådad röst och hans tolkning av Elvislåten "In the ghetto" gjorde att man fick gåshud över hela ryggen.
Kommunstyrelsens nye ordförande höll en stämningsfull betraktelse över vad ljuset betyder för oss i denna mörka årstid. Därefter uttalade han: "Varde ljus!" och plötsligt badade hela Kungstorget i ljus.
Och julgranen tändes för första gången. Fasadbelysningen på Klocktornet lyste redan och avslöjade att klockan gick två timmar efter rätt tid.
Och längs Bäveån frå Träbron till Västerbron lyste det så fint.  //

3 kommentarer:

 1. Vackert! Nu är det bara lite lagom mycket snö och några få minusgrader som saknas så blir det ännu ljusare och trevligare.

  Mvh // Tobias

  SvaraRadera
 2. Tack för komplimangen, Gunnar! Det var en fantastisk känsla som gjorde mig stolt att se alla dessa Uddevallabor som kom och gjorde kvällen till en succé med härlig stämning. Vår belysning är verkligen i toppklass numera. Stort tack till Uddevalla Kommuns Tekniska kontor och Uddevalla Energi som stöttat detta från start.

  SvaraRadera
 3. Vackert! Jätteroligt att det händer något i vår stad. Och alla ljusen så fint i novembermörkret.
  Uddevallabo.

  SvaraRadera