2014-11-13

De får arkitekturpris och byggnadsvårdspris

Musselbaren får arkitekturpriset.

(PRESSMEDDELANDE)

Årets arkitekturpris går till Musselbaren i Ljungskile och årets byggnadsvårdspris går till fastigheten Dirhuvud 1:12 Majviken i Ljungskile. Det beslutade miljö och stadsbyggnadsnämnden på torsdagens sammanträde.

Arkitekturpriset delas ut till bästa nybyggda hus, som är estetiskt tilltalande och ger en god helhetsverkan. Placering och utformning, hänsyn till stads- och landskapsbild samt hänsynstagande till natur- och kulturvärden ska beaktas.

Miljö och stadsbyggnadsnämndens motivering till arkitekturpriset, som går till fastigheten Lyckorna 2:271, Musselbaren i Ljungskile:
”Tyst som en mussla har denna pärla smugit sig in i en idyllisk miljö.”

Musselbaren i Ljungskile ägs av J.Ba Fastighets AB, med Janne Bark och My Evaldsson i styrelsen.
Byggnadsvårdspriset till Dirhuvud 1:12 Majviken.

Byggnadsvårdspriset delas ut till bästa ombyggda hus, som är estetiskt tilltalande och ger en god helhetsverkan. Placering och utformning, hänsyn till stads- och landskapsbild samt hänsynstagande till natur- och kulturvärden ska beaktas.

Miljö och stadsbyggnadsnämndens motivering till byggnadsvårdspriset, som går till fastigheten Dirhuvud 1:12 Majviken i Ljungskile:
”En vit solitär med tidlöst, stilrent och graciöst uttryck i naturskön omgivning.”

Dirhuvud 1:12 Majviken ägs av Ann-Britt Svedberg och Glenn Arthur Svedberg.
Priserna kommer att delas ut på miljö och stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 11 december. // 

2 kommentarer:

  1. Hur är det möjligt att dela ut ett arkitektpris utan att nämna vem arkitekten bakom mästerverket är? Även bakom ombyggnaden av Dirhuvud lär det finnas en arkitekt, jag häpnar över bristen på information i frågan!

    SvaraRadera
  2. Ja det var i sanning mycket märkligt. Fortfarande (måndag e.m.) på kommunens hemsida finns det inga uppgifter om arkitekterna.

    SvaraRadera