2014-10-01

UDDEVALLA KULTURVECKA PÅ REGIONTEATER VÄST

KULTURVECKAN PÅ REGIONTEATER VÄST

Regionteater Väst firar kulturveckan i Uddevalla med 4 föreställningar för olika åldrar + en bonusföreställning veckan efter i form av ett internationellt dansgästspel. Biljetterna finns till försäljning nu, boka online redan idag eller ring vår biljettkassa: 020-50 40 75 / http://www.regionteatervast.se/forestallningar/spelplan#offentlig

PANG - Carmen Olsson
18/10 kl 18.00
Dansaren och koreografen Carmen Olsson gästar Regionteater Väst med sin aktuella föreställning Pang - inspirerad av den japanska scenkonsten buto. Komplexa krafter som får oss att växa, att våga, att åtrå, att förtvivla, att älska, men också att förgöra och förgöras. Hållna i vår egen fysiska kropp, här och nu, men samtidigt sammanbundna med något mycket större. Vår längtan, vårt begär och vår rädsla når bortom vår egen förståelse.
Pris: vuxna 160 kr, barn/ungdom/studerande 80 kr

TEATERKVÄLL med två föreställningar - få båda föreställningarna för 200 kr!
23/10 kl 18 & 19

RTV Teater - Dottern
23/10 kl 18.00
Dottern är en nyskriven monolog om en far/dotterrelation som handlar om kärlek, rastlöshet, tabletter och pulver. Det är en pjäs om närhet, men också om livets skitiga stunder och platser ifrån vilka dottern skriver ett brev till sin pappa. Det är ingen helveteshistoria - det var inte det från början i alla fall. Skriven av Lisa Lindén, i regi av Ulf Michal, på scen ser vi Michael Engberg.

Gubbjävel av Teater Iris
23/10 kl 19.00
Recensionscitat: ”Gubbjävel” är en intim, kort uppsättning – fint regisserad av Karl Seldahl. Frida Liljevall, alltid lika självklar på scenen, spelar Sofia som söker en far medan Bo G Lyckman gör Bengt, van att slira på regler och sanningar. Det här är hedervärd bruksdramatik med budskap som
förhoppningsvis kommer att kuska runt på anstalter och bygdegårdar i landet.” Lars Ring, SvD

I samband med föreställningarna Dottern & Gubbjävel kommer verket Magical World av videokonstnären Johanna Billing visas i foajén på Regionteater Väst. Arrangör GoldDigger Productions. 

FAMILJEFÖRESTÄLLNING
RTV Dans - Jag! Jag! Jag!
25/10 kl 14.00
En filosofisk dansföreställning för de yngre om identitet och identitetsskapande. Dansarna utforskar sig själva och varandra när de färdas genom ett musikaliskt landskap av nyskriven musik. Koreografi Minna Krook. Från 6 år.
Pris: vuxna 60 kr, barn/ungdom/studerande 30 kr

INTERNATIONELLT DANSGÄSTSPEL
Sciarrone & Daae - Joseph & MM
28/10 kl 19
En kväll - två föreställningar – två koreografer - med film och rörelse som uttryck. Italienska Alessandro Sciarrone löser upp gränserna mellan scenen, publiken och världen via digital teknik i realtid. Del två presenteras av Ludvig Daae från Norge som på ett komiskt sätt skapar Daae en virituell duett av ett filmat solo med sig själv – live på scen. Verken är utvalda av dansnätverket Aerowaves och turnerar med Dansnät Sverige under hösten 2014.
Pris: vuxna 160 kr, barn/ungdom/studerande 80 kr  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar