2014-10-07

Jonathans nacksving gav Västergötland poäng

Uddevalla AK:s juniorbrottare Jonathan Johansson deltog som inlånad när Västergötlands distriktslag överraskade med att komma femma i Nordisk Ungdomsturnering. Jonathan vann hälften av sina matcher i 74-kilosklassen.

Uddevalla AK:s lovande juniorbrottare Jonathan Johansson fick en bra start på säsongen när han som inlånad i Västergötlands distriktslag vann hälften av sina kamper och även fick bli poängräddare i en av matcherna i Nordisk Ungdomsturnering.

Västergötland lyfte rejält i resultatlistan jämfört med förra året när tävlingen avgjordes den gångna helgen i Göteborg. Laget vann tre av sina åtta matcher och gick två oavgjorda vilket gav en femteplats bland de nio deltagande lagen.

Jonathan Johansson deltog i 74-kilosklassen som en av två inlånade brottare från granndistrikten. Han lyckades vinna fyra av sina åtta kamper och i den avslutande lagmatchen mot Oslo fick Uddevallabrottaren spela en direkt avgörande roll.

Västergötland låg under med 4-6 i matcher när Jonathan klev in mot Emil Jungulbsev och klippte till med sitt favoritgrepp nacksvinget. Motståndaren satt fast stenhårt och klockan hade bara hunnit gå 1.36 innan fallsegern var ett faktum.

Eftersom det redan stod klart att Oslo skulle lämna återbud på grund av skada i den återstående 84-kilosklassen innebar Jonathans seger att Västergötland säkrade 6-6 och en poäng i lagmatchen.

- Det här var riktigt roligt. Så här många bra matcher får man aldrig i en vanlig tävling. Sedan är det inte ofta som jag har fått chansen att tävla i lag, konstaterar Jonathan Johansson.

Nordisk Ungdomsturnering är en traditionsrik lagtävling med fyra svenska, tre finska och två norska distrikt. Varje lag består av brottare i åldrarna 10-18 år i tolv viktklasser från 32 till 84 kilo.
Årets vinnare blev Team Nyland från Helsingfors före Stockholm och Oslo.

Göran Berglund, lagledare Västergötlands BF  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar