2014-10-04

Handbollssäsongen igång med dubbel hemmapremiär

Nya A-lagsmålvakten Sofie Börjesson blir en viktig spelare i handbollssäsongen. 

Ja då är handbollssäsongen igång på riktigt. Visserligen har både herrar och damer redan spelat en omgång men det var på bortaplan. Båda lagen förlorade sina matcher.

I dag var det dubbel hemmapremiär . Damerna mötte KFUM Lundagård och gjorde en bra match. De vann med med siffrorna 24 - 19 (11-8). Särskilt försvarsspelet fungerade bra och med unga Sofie Börjesson i målet var saknaden efter förra målvakten Timea Pap inte så stor.

Framåt var Emma Pettersson bäst i hemmalaget trots att hon åkte på en ansiktsskada så att blodvite uppstod och hon fick lämna planen för omplåstring ett par gånger.

Målgörare:
Emma Pettersson 5
Julia Bredeby 4
Malin Andersson 4
Sofia Johansson 3
Nora Kovacs 3
Sara Arvidsson 2
Elin Bagge 2
Charlotte Brink 1
Om damerna skötte sig med den äran blev det tvärtom för herrarna som fick en darrig start mot Vinslöv. Unge målvakten David Gerd (bilden) fick avlösa Christoffer Johnsson i målet sedan denne fått hämta alltför många bollar ur det egna målet. Båda målvakterna gjorde sitt bästa men hade ingen vidare hjälp av försvaret.

Kropps förlorade med 22 - 29 (8-15) och det kan de förstås inte vara nöjda med. Mot slutet av matchen närmade sig Kropps och var endast tre mål från Vinslöv med ställningen 20-23. Men då lade gästerna in en högre växel och gick lätt ifrån.

Målgörare Kropps:

Henrik Blomqvist 5
Viktor Olofsson 4
Kasper Jansson 3
Anders Henriksson 3
Hannes Högström 2
Linus Olausson 2
Filip Börjesson 2
Anders Alfredsson 1  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar