2014-10-09

Ett digitalt kommunfullmäktige

Vid gårdagens kommunfullmäktige kunde man mer än tidigare notera att ledamöterna sitter och kikar på sina surfplattor. Kanske följer de med i debatten då de ju har handlingarna digitalt? Eller så kanske de sitter och mejlar? Jag fick i alla fall ett mejl från en av dem.  //

6 kommentarer:

 1. Likadant var det i Riksdagen.. Alla leker i vuxendagiset...

  SvaraRadera
 2. Inte konstigt att det ser ut som det gör. Ingen hör o ingen ser idag. Saknas ansvar men betalt har dom ju för uppdraget. SORGLIGT!
  (Uddevallabo)

  SvaraRadera
 3. I regionfullmäktige (Västra Götalands) får ledamöterna inte längre några handlingar på papper, alla handlingar levereras endast digitalt. Så där hoppas jag verkligen alla har paddorna med på mötena. Hoppas kommunen har samma plan, att skriva ut alla dessa papper känns väldigt onödigt i dag av flera skäl.
  Miljöperspektivet (gör slut på många träd plus transporter) kostnad för (papper och kuvert/frimärke eller bud) och kvalitet (senare deadline för dem som tar fram underlagen)

  Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken miljöpåverkan har elektroniken under tillverkning samt efter skrotning? Papprets väg från tillverkning till återvinning kan vi ganska väl men Paddans.... Men Paddan görs ju i Kina så miljön där är ju inte våra problem.... O skrotet hamnar sedan på villovägar till någon stackare i Afrika som sitter o bränner kretskort i okontrollerade former för att få ut ädelmetaller. Men Bra bara vi inte tar ett träd i Sverige så är allt bra? En Padda kostar ca 4995:- inkl moms det räcker till ca 110st 500 A4 pappersbuntar dvs 55000 sidor. Sen tappas dessa Paddor o håller oftast bara i 2-3år i portabla förhållanden eller användare tröttnar på den för han vill förnya sin lilla leksak på skattebetalarens bekostnad. Den enda vinsten är Deadline egentligen.

  SvaraRadera