2014-10-21

Kropps dam - Hellton 24 - 24 (11-12)

Ikväll möttes Kropps damer och Hellton i damallsvenskan hemma i Agnebergshallen. I Hellton finns det fyra f.d. Kroppsspelare varav vi fick se tre på banan i dag. Frida Alm, Kajsa Barksten och Anna Baldesjö återfanns på plan medan Mathilda Jorfors såg matchen från läktaren.

Hellton har en säregen spelstil med ett utgrupperat försvarsspel. Det är nästan man mot man direkt från start. Jag kan tänka mig att det förvirrar många motståndarlag och så även Kropps idag. Å ena sidan stör Helltons spel motståndarna men å andra sidan går de själva bort sig ibland så det går att komma runt försvaret.

Hellton inledde bäst och var vid tre tillfällen i första halvlek i en fyramålsledning 4-8, 6-10 och 8-12 efter 26 minuter. Kropps segade sig dock ikapp och var bara en boll efter i halvtid, 11-12.

Andra halvlek började bra för Kropps då man gick upp i ledningen och häll den ett långt tag. Efter 46 minuter hade dock Hellton gått om och ledde med som mest tre mål, 19-22.

Med drygt två minuter kvar av matchen gick Kropps upp till lika 23-23. Med 14 sekunder kvar av matchen tog Hellton ledningen men Kropps utjämnade med sex sekunder kvar genom Charlotte Brink till 24-24.
Förre Kroppsmålvakten Anna Baldesjö gjorde en bra insats i Helltons mål.
Här berättar Kroppstränaren Sanjin Bahtijarevic för Emma Pettersson hur hon skall ta sig förbi Helltons utgrupperade försvar.

Oavgjort resultat var säkerligen båda lagen nöjda med. Återigen gjorde Kroppstjejerna en bra match och notera att hemmalaget saknade både Sofia Johansson och Nora Kovacs. Sofia gjorde ju sex mål i båda bortamatcherna på Norrlandsturnén nyligen.